Configurar els dispositius mòbils

Sigui del model i marca que sigui un dispositiu mòbil, tots porten una configuració inicial, amb unes funcionalitats activades i una sèrie d'aplicacions instal·lades prèviament, segons l'empresa fabricant.

A partir de la configuració inicial, hi ha uns elements que s'han de preparar per adaptar el funcionament de l'aparell a les necessitats de l'usuari concret:

Els ajustaments es fan des del botó de configuració o ajustos.


  • Connexió: Activar la detecció de xarxes Wi-Fi si es vol establir connexió a Internet per descarregar arxius d'un pes elevat o estalviant consum de la tarifa de dades.
  • So i vibració: Revisar els elements de so que afecten a les notificacions i al teclat, entre altres.
  • Seguretat: Configurar el bloqueig de pantalla i de la targeta SIM.
  • Serveis d'ubicació: S'ha d'activar l'opció d'utilitzar satèl·lits GPS si es vol fer servir un aplicació basada en la localització geogràfrica.
  • La pantalla i el teclat: Les pantalles són tàctils a la majoria dels dispositius mòbils. A la pantalla es troba el menú principal, elements de notificació i de connectivitat i accessos directes a les aplicacions. A més, es pot personalitzar amb una imatge de fons. El teclat s'activa automàticament quan es prem un camp que necessita omplir dades ja sigui l'adreça del navegador, el correu electrònic o l'edició d'un document o un formulari.
  • L'agenda: Es caracteritza per poder importar els contactes de comptes de correu o bé d'altres eines de comunicació i xarxes socials.
  • Sincronització del compte i de les aplicacions: Per poder gestionar el correu tant des del dispositiu mòbil com des d'un ordinador. Es pot sincronitzar més d'un compte.

Icones i ginys

La paraula giny (widget en anglès) es refereix a l'element d'una interfície gràfica d'usuari a través del qual s'estableix la interacció entre l'usuari i el programa o l'aplicació. Són exemples de ginys els botons, els menús, els quadres de diàleg, les icones, etc.

Un altre significat de giny, en informàtica, és que es tracta d'una petita aplicació o programa, usualment presentat en arxius o fitxers petits que són executats per un motor de ginys o Widget Engine. Entre els seus objectius estan els de donar fàcil accés a funcions freqüentment usades i proveir d'informació visual. No obstant això, els ginys poden fer tot el que la imaginació desitgi i interaccionar amb serveis i informació distribuïda a Internet, poden ser vistosos rellotges en pantalla, notes, calculadores, calendaris, agendes, jocs, finestres amb informació del temps a la ciutat, etc.

Els ginys d'escriptori també es coneixen com a gadgets d'escriptori, i són una nova categoria de mini aplicacions, dissenyades per proveir d'informació o millorar una aplicació o serveis d'un ordinador, o bé qualsevol tipus d'interacció a través d'Internet.

Una característica comuna als ginys és que són de distribució gratuïta.


Imatges i informació:

Configuració mòbils: