Emprar el mòbil i l'ordinador


La telefonia mòbil és un camp en plena efervescència que avança a passos de gegant. Cada dia es descobreixen i es creen noves funcions, moltes de les quals mostren la seva màxima potencialitat o utilitat en combinar-se amb les possibilitats que ens atorga un ordinador.

En el següent tutorial es mostren els passos seguits per establir una de les accions més habituals d'interacció entre l'ordinador i el mòbil: la descàrrega de fotos realitzades amb el telèfon en el nostre disc dur.


Una de les tendències que s'ha anat consolidat durant els últims anys, són els servidor webs dedicats a proporcionar-nos, emmagatzenatge de dades i accés instantani, aplicacions o serveis web que proporcionen servei màquina per executar els nostre processos, permeten treballar sense aplicacions local e inclús sense sistema operatiu. Formant un espai de serveis a l'usuari que s'ha anomena "informàtica al núvol" o cloud computing.

Aquesta tendència, està portant a l'ubiqüitat de les dades i que cada vegada més, les aplicacions treballin al núvol, per la qual cosa, es produeix una sincronització automàtica i instantanea en tots els nostre dispositius. Sense necessitat d'aplicacions específiques o connexions entre ells.

L'orientació dels sistemes operatius dels diferents dispositius mòbils, és cada vegada més,a automatizar aquests processos, oferint a l'usuari sol·lucions més complertes per les necessitats dels usuaris. Exemples d'aquesta política les tenim a Google i Apple amb els seus S.O. Android i IOS que mitjançant Gmail i Stock Mail respectivament les ofereixen.