Instal·lar aplicacions mòbils

L'oferta d'aplicacions per a dispositius mòbils, tant si es tracta de telèfons com de tauletes tàctils, és enorme i no para de créixer dia a dia. No només són les companyies de telefonia o les empreses de desenvolupament de programes (software) les que s'encarreguen de crear aplicacions útils i relacionades amb tots els aspectes de la vida, sinó que cada vegada són més els usuaris particulars que elaboren aplicacions per a solucionar algun problema o facilitar la realització d'unes tasques determinades, que poden dissenyar mitjançant plataformes de creació d'aplicacions i pujar-les a la tenda d'Android Play Store o d'Apple Apple Store.

Per tant, es pot dir que ja existeixen aplicacions per cobrir gairebé totes les necessitats que se'ns poden plantejar amb un mòbil. I si no existeixen encara, no tardaran gaire en aparèixer.

Davant aquest ingent volum de possibilitats, no és estrany que es faci difícil triar les opcions més avantatjoses. Per facilitar l'elecció, les botigues d'aplicacions tenen un sistema de valoració i recullen comentaris dels usuaris que poden donar criteris per utilitzar o no una app.

Davant la multiplicitat d'aplicacions existents al mercat, cal ser conscients de la importància de triar aquelles que s'adaptin millor a les nostres necessitats.

El procés d'instal·lació al dispositiu és molt senzill: una vegada descarregada l'aplicació, només cal seguir les instruccions i en pocs segons ja es pot fer servir.

És recomanable no saturar el dispositiu d'aplicacions per anar provant. Si no necessitem una app, és millor desinstal·lar i així deixar espai lliure a la memòria de l'aparell. Si està saturat de programes el seu rendiment baixarà i anirà molt més lent.

Algunes aplicacions demanen permisos per accedir a dades personals, de geolocalització o de correu. Cal anar amb compte i pensar-ho bé abans de concedir aquests permisos

El desenvolupament d'aplicacions per diversos dispositius digitals, entre ells els mòbils, és una competència cercada per moltes empreses i per tant un factor d'ocupació laboral. La necessitat de garantir unes https://educacio.gencat.cat/ca/departament/publicacions/colleccions/competencies-basiques/ mínimes a portar a fixar-les dins del currículum de l'ESO i s'han de treballar des de tots els àmbits currículars, al ser una competència transversal.En molts centres, als cursos superiors de la ESO (Educació Secundària Obligatòria) es treballa el desenvolupament d'aplicacions com un contingut dintre del currículum i sovint utilitzen entorns com l' App Inventor** del MIT. Per fomentar l’aprenentatge amb la tecnologia mòbil a l'ESO, el Departament d'Ensenyament va crear el programa mschools que te com objectius millorar les competències digitals i l’esperit emprenedor. També podeu trobar informació del progrmama a la pàgina principal de mschools


Altres documents adreçats a l'educació de les competències digitals :