Crear i manipular plantilles

CREAR UNA PLANTILLA

Obrim una presentació. Podem aprofitar un format dels que tenim. Modifiquem els estils dels apartats. Afegim un nou fons i guardem com a plantilla.

Mireu el vídeo.

plantilles_01.flv

Per tal que surti la plantilla en l'apartat adequat cal modificar els camins on es guarden des d'eines - opcions - camins.

Mireu la imatge.

Si no voleu modificar el camí de les plantilles podeu importar-la tal com us ensenya la presentació.

Un cop teniu la carpeta oberta de les plantilles, premeu el botó dret del ratolí i feu clic a l'opció importar.

Es copiarà a la carpeta.


MODIFICACIÓ DE LES PLANTILLES PER DEFECTE

Quan obriu un document nou a través del menú Fitxer - Nou, apareix un document buit basat en una plantilla de l'OpenOffice.org.

Podeu editar la plantilla, modificar-la o reemplaçar-la perquè el document nou contingui els vostres estils personalitzats o altres continguts.

Es pot, obrir una plantilla de l'OpenOffice.org existent i modificar, o bé obriu un document nou i editar fins a crear la plantilla que vulgueu.

Podeu definir una plantilla de document per a cada mòdul de l'OpenOffice.org.

A la secció següent es descriu el procediment que heu de seguir per als documents de text.

  • 1.Deseu el document: trieu Fitxer - Plantilles - Desa i deseu el document a la categoria Plantilles.
  • 2.Trieu Fitxer - Plantilles - Organitza.
  • 3.Feu doble clic a Les meves plantilles a la llista de l'esquerra. Es mostraran les plantilles definides per l'usuari al directori d'usuari indicat a Eines - Opcions - OpenOffice.org - Camins. Seleccioneu la plantilla que acabeu de desar i obriu el menú contextual o el submenú del botó Ordres.
  • 4.Trieu Estableix com a plantilla per defecte. La propera vegada que obriu un document de text nou, el document es basarà en la plantilla per defecte nova.

Mireu com es fa en aquest tutorial:

plantilles_02.flv


REINICIALITZACIÓ DE LES PLANTILLES PER DEFECTE

Per restaurar la plantilla de text modificada a la plantilla per defecte original:

  • 1.Trieu Fitxer - Plantilles - Organitza.
  • 2.Obriu el menú contextual i trieu Restaura la plantilla per defecte. Al submenú, seleccioneu el tipus de document per al qual voleu restaurar la configuració per defecte.

Després, quan obriu un document de text buit, es tornarà a basar en la plantilla de documents de text per defecte de l'OpenOffice.org.


ÚS DE PLANTILLES PERSONALITZADES

Les plantilles personalitzades us facilitaran la tasca de diverses maneres.

Podeu desar una plantilla nova si trieu Fitxer - Plantilles - Desa o bé si seleccioneu un tipus de fitxer Plantilla en qualsevol diàleg de desament.

Deseu la plantilla al directori d'usuari indicat a Eines - Opcions - OpenOffice.org - Camins per poder accedir-hi a través del diàleg Plantilles i documents situat a Fitxer - Nou.

Pot ser que hagueu d'actualitzar la visualització de les plantilles al diàleg abans de poder veure una plantilla acabada de crear. En aquest cas, trieu Fitxer - Plantilles - Organitza i seleccioneu l'opció Actualitza al submenú del botó Ordres.

Si voleu editar la plantilla, trieu Fitxer - Plantilles - Organitza per obrir-la.