Enllaços o hipervincles

Podeu utilitzar enllaços o hipervincles per ajudar als usuaris a trobar contingut o a moure's per la vostra presentació. Podeu crear enllaços amb text, objectes o imatges que hi hagi a la presentació.

Crear un enllaç extern

Aquest apartat fa referència a poder enllaçar una presentació amb qualsevol element d'Internet, és a dir, tot el què tingui una adreça web o URL. Per tant podeu crear enllaços amb tots els documents del Drive que estiguin compartits, pàgines i llocs web, blocs, amb URL d'imatges, vídeos, correus electrònics…

A continuació posem un exemple de com enllaçar un text a un lloc web però heu de fer el mateix procediment per qualsevol element d'Internet. Els enllaços funcionen en iniciar la presentació i no en el mode d'edició.

Seleccioneu el text, la imatge o l'objecte que voleu enllaçar. Feu clic amb el botó dret del ratolí a sobre i trieu l'opció Enllaça. També podeu enllaçar amb la icona Insereix un enllaç a la part superior dreta de la pantalla o bé amb el menú Insereix i triant l'opció Enllaça.

En l'exemple de sota hem enllaçat la paraula aquí amb el web de l'ACTIC.

Per fer-ho hem obert el web de l'ACTIC, hem copiat la seva adreça web i l'hem enganxat en aquesta casella Enllaç. Per acabar cal prémer el botó de color blau Aplica.

Suprimir o canviar un enllaç

Si voleu canviar l'adreça web d'un enllaç feu clic sobre l'objecte enllaçat i escolliu Canvia. Si per altra banda el voleu suprimir feu clic a Elimina.

Per enllaçar una imatge o un objecte es segueix el mateix procediment. La única diferència es que prement amb el botó dret del ratolí sobre una imatge no apareix l'opció Enllaça al menú contextual però si que permet usar la icona d'enllaç o anar al menú Insereix.

Crear un enllaç amb una imatge o un objecte

Heu de seguir el mateix procediment si voleu enllaçar un objecte de forma o línia.


Crear un enllaç intern entre diapositives de la mateixa presentació

Seguiu el mateix procediment que heu fet servir per inserir un enllaç extern però ara seleccioneu Diapositives d'aquesta presentació tal i com indica la imatge de sota. En el següent exemple estem creant un enllaç a la diapositiva 2, per tant, la seleccionarem del menú desplegable.

Premeu el botó aplica perquè els canvis tinguin efecte.

A partir d'ara, quan inicieu la presentació, (en el mode d'edició no passa) si feu clic al text, us conduirà a la segona diapositiva.

Aquesta funció és molt útil per si, durant la presentació, es vol fer referència a una o altra diapositiva.