Plantilles personalitzades

Encara que Google ofereix moltes plantilles de presentació professionals, també ofereix la possibilitat de crear plantilles personalitzades ja que moltes vegades es necessita un tipus de presentació diferent, única. Aquesta opció s'aconsegueix creant una Diapositiva Mestra.

Les diapositives Mestra serveixen per col·locar elements que apareixeran a cada diapositiva de la presentació. Pot ser un fons, el logo de l'empresa, una anotació… Una vegada configurada la plantilla, cada vegada que s'afegeix una diapositiva, apareixerà amb el disseny de la plantilla que heu creat.

Configurar el disseny de tota la presentació.

Aneu al menú Visualitza i trieu l'opció Mestra.

En triar aquesta opció la pantalla de treball es modifica completament (color gris fosc de fons) i es transforma en la pantalla per configurar la diapositiva Mestra. Feu un clic a sobre la diapositiva Mestra.

En el següent exemple hem posat el logo de l'ACTIC a la part superior dreta de totes les diapositives de la presentació. Dins el mode d'edició de la diapositiva mestra hem inserit el logo de la mateixa manera com s'insereix qualsevol imatge.

Una vegada hem inserit la imatge aquesta apareix a totes les diapositives.

Per tancar el mode d'edició de la diapositiva mestra feu clic a la creueta situada a la part superior dreta de la pantalla.

Configurar el disseny d'una diapositiva.

Per configurar el disseny d'una sola diapositiva, dins l'edició de la diapositiva Mestra, seleccioneu-ne una de la zona esquerra, a la zona de Dissenys, a sota de la diapositiva Mestra.

En l'edició del disseny de la diapositiva Mestra Google ofereix suggerències per no partir de zero. Per fer un disseny personalitzat suprimiu tots els quadres de text o altres objectes que contingui el disseny que voleu modificar. Utilitzeu les eines d'edició per afegir el disseny que més us convingui.

En l'exemple de sota hem afegit una línia horitzontal a sota d'un quadre de text i dues columnes.

El següent pas és important. Poseu un nom al disseny que acabeu de crear. Feu clic a Canvia el nom a la part superior de la pantalla.

Escriviu un nom que identificarà el disseny a partir d'ara. En l'exemple de sota hem posat Disseny columnes. Feu clic al botó D'acord per desar els canvis.

Sortiu del mode d'edició de la diapositiva Mestra fent clic a la creu de la part superior dreta de la pantalla tal i com s'ha indicat anteriorment.

Ara, si feu clic per afegir una nova diapositiva, el vostre disseny apareixerà al desplegable tal i com indica la imatge de sota.

Tant la diapositiva Mestra com els seus dissenys individuals es poden configurar abans o durant la creació dels continguts de la presentació.