Afegir transicions entre diapositives

Les transicions entre diapositives són els efectes que es produeixen en passar d'una diapositiva a la següent durant una presentació. Google permet controlar el tipus de transició i la velocitat o els intervals.

A la pràctica 2 del mòdul 1 ja heu vist, una mica, com afegir transicions a partir del concepte intervals entre diapositives.

Per afegir transicions heu de clicar directament al botó Transició… del menú superior:Apareix el Menú d'Animacions, que és el mateix que el de les Transicions, a la dreta de la pantalla. Per defecte les diapositives no tenen transició. Feu clic al menú desplegable Sense transició per afegir-ne una. Aquests són els tipus de transició disponibles en el Drive:Aneu provant les diferents opcions per escollir la transició que més us convingui per a les diferents diapositives de la vostra presentació.

Una vegada heu escollit una transició, apareix una icona a la vista en miniatura de les diapositives, a l'esquerra de la pantalla. D'aquesta manera podeu saber ràpidament si la diapositiva ja té o no una transició.Un cop decidit el tipus de transició, podeu escollir si la transició és per una sola diapositiva (l'actual) o bé per totes les diapositives de la presentació, clicant el botó Aplica a totes les diapositives:Per suprimir una transició seleccioneu l'opció Sense transició tal i com indica la imatge de sota.Recordeu que juntament amb les transicions podeu inserir intervals de temps entre diapositives: pràctica 2 del mòdul 1

Per veure les transicions entre diapositives inicieu la presentació prement el botó INICIA LA PRESENTACIÓ situat la la part superior dreta de la pantalla o bé prement les tecles Ctrl + F5.

Feu clic damunt la diapositiva per passar a la següent i veureu l'efecte de la transició.

Per canviar de transició seguiu els passos a dalt indicats i escolliu la que més us convingui.

Atenció: Les transicions de diapositives molt sobtades poden arribar a molestar al públic. És recomanable, si n'utilitzeu, que aquestes siguin del mateix tipus al llarg de tota la presentació. No és recomanable canviar-les a cada diapositiva ja que és un factor de distracció en detriment de la comunicació. Intenteu sempre que les transicions i els intervals siguin els adequats.