Importar i exportar presentacions. Inserir presentacions a pàgines web.

Abans de començar recordeu que hi ha l'opció de treballar directament amb arxius del Microsoft Office. Aquesta funció està explicada al final de tot de la pràctica 3 del mòdul 1.

Importar presentacions a Google Drive

Google Drive permet importar presentacions fetes amb altres programes com Microsoft Powerpoint o bé LibreOffice Impress.

Per importar una presentació feta amb un altre programa aneu al menú Fitxer i trieu l'opció Importa les diapositives.

S'obre una finestra on podeu escollir importar una presentació que ja tingueu al vostre Drive (ja sigui vostra o compartida amb vosaltres) o bé seleccionar-ne una del vostre ordinador.

Seleccioneu la pestanya Penja per cercar la presentació que heu fet amb un altre programa.

Podeu pujar la presentació prement el botó blau Selecciona un fitxer de l'equip o bé arrossegant-lo des de l'escriptori:

Per arrossegar-lo des de l'escriptori prèviament deseu la presentació feta amb un altre programa a l'escriptori de l'ordinador. Redimensioneu la finestra de Google Drive perquè una part de l'escriptori on hi ha el vostre fitxer quedi visible. Després, feu clic al fitxer i arrossegueu-lo des de l'escriptori fins al Google Drive.

Una barra d'estat s'obrirà mostrant el progrés de pujada.

Un cop fet el procés de pujada ja la podeu utilitzar.

Pot passar que una presentació importada no es visualitzi correctament a Google Drive. Si us passa això instal·leu el complement per treballar amb el mode de compatibilitat de l'Office explicat al final de la pràctica 3 del mòdul 1.


Exportar presentacions a Google Drive

Google Slides permet exportar o descarregar tota la presentació en format PPTX del Microsoft PowerPoint; en format ODP del LibreOffice Impress; en format PDF i en format TXT. També permet descarregar, per la diapositiva actual, una imatge en format JPEG, PNG o SVG (imatge vectorial).

Seleccioneu el format que més us convingui. Se us descarregarà la presentació normalment a la carpeta de descàrregues del vostre ordinador i ja la podreu utilitzar.


Inserir presentacions a llocs web

Un dels avantatges de Google Drive és que podem crear una presentació per inserir-la al nostre lloc web o bloc i que quan editem aquesta presentació els canvis es produeixin automàticament.

Per inserir presentacions a llocs web aneu al menú Fitxer i trieu l'opció Publica al web…

S'obre una finestra que us permet obtenir l'enllaç de la vostra presentació o bé un codi HTML per poder inserir a un lloc web o bloc.

Per obtenir l'enllaç seleccioneu la pestanya Enllaç i seleccioneu les opcions que més us convinguin de la finestra (imatge de sota). Premeu el botó de color blau Publica i us apareixerà l'enllaç de la vostra presentació.

Per inserir o incrustar la vostra presentació en un lloc web o bloc premeu l'opció Insereix. Us permet escollir la mida de la diapositiva en Petita, Mitjana o Gran i fins i tot escollir l'amplada i l'alçada en píxels prement l'opció Personalitza.

Seleccioneu les opcions que més us convinguin d'aquesta finestra. Després de prémer el botó Publica, apareix el codi HTML. Sembla un codi molt complicat però si sabeu una mica d'anglès el podeu entendre. Aquest codi també s'anomena codi embed.

Compartir l'enllaç o inserir una presentació al web?

Si heu inserit la presentació a un lloc web, qualsevol persona que tingui accés o que cerqui el lloc web la podrà veure. Una característica important d'inserir o incrustar presentacions a llocs webs es que podeu definir la mida de la pantalla.

Per altra banda, si la presentació està destinada a certes persones, publicar-la al web amb un enllaç és la millor opció que inserir-la en el lloc web.

Exemple de com inserir codi HTML en un bloc de Blogger

Si teniu una compta de Gmail podeu crear un bloc amb Blogger. Aquí no explicarem com fer-ho. Només explicarem com inserir aquest codi embed i fer que la vostra presentació quedi inserida o incrustada. Quan feu canvis a la vostra presentació aquests automàticament s'actualitzaran al vostre bloc.

Quan editeu una entrada o pàgina a la part superior esquerra hi ha l'opció Redacta i l'opció HTML. Premeu l'opció HTML.

Enganxeu el codi HTML que ha generat el Google de la vostra presentació tal i com indica la imatge de sota.

Premeu el botó Publica de Blogger i ja tindreu inserida la vostra presentació.

Per inserir a llocs web es segueix el mateix procediment. Heu de buscar sempre l'opció Inserir HTML que us ofereixi el vostre lloc web.

Aquest procediment també es fa servir per inserir les altres aplicacions del Drive, fulls de càlcul, documents, formularis, etc.

El codi embed també serveix per inserir vídeos de Youtube a l'opció Comparteix i triant l'opció Insereix veureu el codi embed.