Afegir notes de l'orador

A les presentacions del Drive podeu afegir notes de l’orador, és a dir, anotacions o comentaris que us serviran per ajudar-vos a recordar alguna cosa durant la presentació. No és el mateix que inserir comentaris que veureu a la Pràctica 6 del mòdul 6

Amb el Menú Visualitza podeu activar les notes de l'orador.A la part inferior de la diapositiva apareix un espai per afegir les notes.Clicant a dins d'aquest espai podeu afegir les notes de l'orador. Podeu afegir-ne a cada una de les diapositives.Inserir notes de l'orador per veu

Les presentacions de Google permeten inserir notes de l'orador per veu, és a dir, hi ha l'opció que enlloc d'escriure-les, el Google les reconegui quan parleu pel micròfon. Cal que tingueu un micròfon connectat a l'ordinador o bé utilitzar algun dispositiu que ja el porti incorporat.

Atenció: Aquesta funció no és la mateixa que inserir sons. Per veure com inserir sons aneu a la pràctica 3 del mòdul 1.

Per tal d'inserir les notes de l'orador per veu aneu al menú Eines l'opció Escriu per veu les notes de l'orador:Apareix un micròfon que podeu desplaçar al lloc de la pantalla que més us convingui:Feu clic al micròfon i seguidament dicteu el text que voleu inserir a les notes de l'orador:Quan premeu el micròfon aquest s'activa i queda de color vermell. A mesura que aneu parlant veureu com es va escrivint el que dieu a l'espai de notes de l'orador:Per finalitzar torneu a fer un clic al micròfon.

Podeu canviar l'idioma que Google interpreta de veu a text:Exposició en públic

Aquestes notes de l'orador no seran visibles durant la presentació en pantalla completa ja que no han de ser visibles pel públic.

Les notes de l'orador són molt útils quan es fa una exposició en públic amb la presentació projectada i s'estén l'escriptori, és a dir, el ponent pot veure les notes de l'orador a la seva pantalla mentre que el públic només veu la presentació projectada. Aquestes són molt útils per no perdre el fil o per evitar quedar-se en blanc. Això si, tampoc es tracta de llegir tot el què posa a les notes, només han de servir com a recordatori ja que quan parleu heu de mirar tant com pugueu a l'audiència.

A la imatge de sota es veu un exemple de les notes de l'orador quan s'està editant la presentació.A la imatge següent es veu un exemple quan es projecta pel públic amb les pantalles esteses.Al final de la Pràctica 1 del mòdul 1 s'explica com estendre les pantalles per fer una presentació.