Enllaços, hipervincles o hiperenllaços

Podeu utilitzar enllaços per ajudar als usuaris a trobar contingut o a moure's per la vostra presentació. Podeu crear enllaços amb text, objectes o imatges que hi hagi a la presentació.

Crear un enllaç extern

Aquest apartat fa referència a poder enllaçar una presentació amb qualsevol element d'Internet, és a dir, tot el què tingui una adreça web o URL.

A continuació posem un exemple de com enllaçar un text a un lloc web però heu de fer el mateix procediment per a qualsevol objecte que vulgueu enllaçar.

Seleccioneu el text, la imatge o l'objecte que voleu enllaçar. Aneu al menú Insereix o bé premeu les tecles Ctrl + K. També podeu prémer la icona Insereix un enllaç de la barra d'eines tal i com indica la imatge de sota.S'obre la finestra Hiperenllaç on podeu posar l'enllaç web. A l'exemple de sota hem enllaçat la paraula ACTIC amb l'enllaç al seu lloc web. A l'apartat Altres opcions podeu determinar si voleu que l'enllaç s'obri en una finestra nova, en l'actual….Aquí podeu canviar el text d'enllaç i també si voleu que actuï com a text o com a botó.Fixeu-vos que en aquesta mateixa finestra, al costat esquerre, permet enllaçar un correu electrònic, crear un enllaç dins la pròpia presentació o en una altre document.Només cal seleccionar l’opció i completar la informació que es demana.

Crear un enllaç intern o a un altre document

Seleccioneu un text, una imatge o una forma i seguiu els mateixos passos que hem indicat anteriorment però ara feu clic a l'apartat Document. La finestra varia una mica. Aquí podeu enllaçar la presentació amb un altre document. La carpeta serveix per cercar-lo a la ubicació o camí on el tingueu desat. Pot ser qualsevol tipus de document, un PDF, un document de text, una imatge…

A l'apartat de sota Objectiu en el document el podeu enllaçar amb qualsevol altra diapositiva de la presentació. Feu clic a la icona Objectiu en el document tal i com indica la imatge de sota.Proveu d'inserir un enllaç amb una imatge o una forma seguint els mateixos passos que hem explicat.

Atenció: Algunes vegades els enllaços es veuen diferents si els creeu en un quadre de text predeterminat pel programa o si el creeu vosaltres nou.Suprimir un enllaç

La forma de suprimir un enllaç amb aquest programa no resulta gaire intuïtiu. Si l'enllaç és de text podeu fer un clic amb el botó dret del ratolí sobre l'enllaç i seleccioneu l'opció Formatació per defecte.Podeu canviar els colors dels enllaços anant al menú Eines / Opcions tal i com indica la imatge de sota.Crear una interacció

Un altre aspecte de les presentacions de l'Impress és la de crear interaccions.

Una interacció determina el comportament de l'objecte seleccionat quan s'hi fa clic durant la visualització d'una presentació de diapositives.

Per crear una interacció seleccioneu l'objecte al qual voleu assignar l'acció.

Amb el ratolí al damunt de l'objecte, premeu el botó dret del ratolí i en sortirà l'opció d'interacció.S'obre una finestra amb les diferents opcions que ens permet fer. Seleccioneu la que més us convingui per a la vostra presentació.Depenent de la que trieu s'activaran altres opcions que caldrà completar.

Per suprimir la interacció seguiu els mateixos passos i escolliu Cap acció que és la primera opció del desplegable.