Crear i manipular plantilles
Les plantilles es creen quan es necessita un mateix model vàries vegades per, d’aquesta manera, no anar creant-lo de nou. A vegades es necessita fer una presentació en què cada diapositiva sigui igual però el contingut sigui diferent, aleshores utilitzarem una plantilla.
Per exemple, imagineu que necessiteu una plantilla per fer diapositives de la Generalitat, podeu crear una plantilla i guardar-la de manera que sempre que la necessiteu la podeu utilitzar.
Per crear una plantilla feu una presentació nova i determineu com voleu que siguin les diapositives.
Seguidament aneu al menú Fitxer i trieu l'opció Plantilles i Desa com a plantilla.
Poseu un nom a la plantilla perquè sigui fàcil reconèixer-la i deseu-la en una de les categories. Normalment es desa a Les meves plantilles.
Un cop desada, si obriu una presentació nova, sempre s'obre la finestra de plantilles. Seleccioneu la categoria on l'heu desat i la podreu obrir.
Si la voleu obrir un cop heu tancat la finestra Plantilles d'inici ho podeu fer des del menú Fitxer triant l'opció Nou i Plantilles.
Si la voleu editar de nou aneu al menú Fitxer i a l'opció Plantilles escolliu Gestió de plantilles.
Feu clic amb el botó dret del ratolí sobre la plantilla i escolliu l'opció Edita i ja la podreu tornar a modificar.
Les plantilles també es poden desar en format OTP que és el format de les plantilles.
Quan està desada en aquest format, cada vegada que s’edita demana desar-la amb un nom diferent de manera que la plantilla no es pot modificar. Quan es fa qualsevol modificació, quan es vol tornar a desar, el programa demana amb quin nom i a quina ubicació es vol desar ja que aquells canvis no poden afectar a la plantilla sinó a una presentació nova.
És molt útil quan es treballa en un projecte comú amb vàries persones de manera que totes utilitzen la mateixa plantilla però hi poden escriure continguts diferents.