Crear i manipular patrons

Un patró serveix per determinar una estructura de diapositiva de manera que les següents seguiran la mateixa estructura i no les haureu d'anar creant de nou.

Aneu al menú Visualitza i trieu l'opció Diapositiva mestra. També hi podeu accedir des del panell lateral dret fent clic a la icona Propietats.S'obre una visualització nova per estructurar la diapositiva. Feu clic sobre un quadre de text per modificar-ne el format.Els quadres de text es poden moure i definir els estils. Es poden fer més grans, més petits, crear-ne de nous… Si no s’editen no apareixen a la diapositiva.

A l'exemple de sota hem modificat el tipus i mida de la lletra i el fons dels quadres de text. Atenció: Si feu clic al contorn dels quadres de text podreu modificar unes opcions, si feu clic dins els quadres de text en podreu modificar unes altres.Per sortir del mode d'edició feu clic a la part superior dreta de la pantalla tal i com indica la imatge de sota.

Quan sortiu del mode d'edició podreu posar text a la diapositiva que heu modificat el patró. Si afegiu una nova diapositiva seguirà aquest mateix patró.

Per defecte, a la primera diapositiva no s’hi assigna el patró, però sí a les següents. Aquesta primera la podeu eliminar.

Per inserir data i hora i número de pàgina heu d'anar al menú Insereix.

Nota mestra i prospecte mestre

La nota mestra serveix per definir quin format li voleu donar a les notes de l'orador que hem explicat en pràctiques anteriors. Podeu determinar la mida de la lletra, el tipus, el color… Personalitzeu les notes de l'orador perquè quan feu una presentació en públic us sigui fàcil llegir-les per recordar-vos del què heu d'explicar.El prospecte mestre és molt útil quan es vol donar impresa la presentació als oients. Hi ha l’opció d’imprimir les diapositives en miniatura i l’opció de línies al costat per si l’oient vol afegir notes escrites.

Feu clic a les miniatures de les diapositives per canviar-les de mida o posició.