Modificar l’aspecte d’una diapositiva

Les presentacions de l'Impress permeten personalitzar la seva aparença ja sigui canviant el format, el fons o el tema.

Canviar el format

Per canviar el format aneu al menú Visualitza i trieu l'opció Format de la diapositiva. A la dreta de la pantalla s'obre el panell Propietats i a sota podeu escollir el format que més us convingui per a la vostra presentació.

Us apareixeran els quadres de text distribuïts segons el disseny escollit. Si no en voleu cap dels preestablerts pel programa, també teniu l'opció de seleccionar-ne un de buit.Canviar el color o la imatge de fons d'una diapositiva

Des d'aquest mateix panell de propietats podeu escollir un color o inserir una imatge de fons. Aneu provant les diferents opcions. Si escolliu un fons feu un clic al desplegable de la dreta. Si inseriu una imatge feu clic sobre el botó Insereix una imatge.És molt important que quan escolliu un color per a la vostra presentació aquest no sigui molt carregós. Aquest color de fons ha de permetre que es llegeixi bé el contingut de la diapositiva. Utilitzeu un color de lletra clar sobre un fons fosc o a l’inrevés. També es recomana fer servir un color de fons clar amb un text fosc en llocs on hi ha molta llum i un fons de color fosc amb un text clar en llocs on hi ha poca llum.

Atenció: Quan es posa una imatge com a fons d'una diapositiva pot ser que aquesta quedi distorsionada ja que no coincideix amb la mida de la dispositiva. Podeu modificar les mides de la imatge amb un programa d'edició d'imatges o també podeu modificar la mida de les diapositives.

Per modificar la mida de les diapositives aneu a la icona Propietats de la barra lateral de la dreta. Feu clic al desplegable de l'opció format. Aquí podeu escollir molts tipus de mida per a la vostra presentació.Canviar el tema o la plantilla

Quan inicieu el programa, el LibreOffice Impress us ofereix tot un seguit de plantilles o temes per a la vostra presentació.Un cop estigueu treballant amb la presentació també podeu canviar de tema o plantilla prement la icona Diapositiva mestra de la barra lateral dreta.Fer canvis a totes o varies diapositives alhora

Una altra opció per canviar el fons, el format o el tema a una o més diapositives al mateix temps és seleccionar tantes diapositives com es vulguin al panell esquerre de la pantalla.

Seleccioneu les diapositives prement la tecla Majúscules mentre hi feu clic amb el ratolí. Veureu que les diapositives seleccionades queden amb el contorn blau.

Repetiu la mateixa acció que heu fet abans per canviar el format, el fons o el tema o plantilla.


Inserir el número de la diapositiva

Les presentacions del LibreOffice permeten inserir el número de diapositiva com si fos el número de pàgina en un document.

Aneu al menú Insereix i trieu l'opció Número de diapositiva….S'obre una finestra nova on , entre d'altres opcions, podeu marcar que es visualitzin els números de les diapositives a totes o només a l'actual.