Afegir transicions entre diapositives

Les transicions entre diapositives són els efectes que es produeixen en passar d'una diapositiva a la següent durant una presentació.

Per afegir una transició entre diapositives aneu al menú Diapositiva i escolliu Transició entre diapositives o bé premeu la icona del panell lateral tal i com indica la imatge de sota.S'obre un panell a la dreta de la pantalla on podeu escollir la transició que més s'adeqüi a la vostra presentació.Seleccioneu la diapositiva a la qual voleu afegir l'efecte de transició i escolliu-ne una del panell de la dreta. En fer-hi clic veureu una previsualització de com pot quedar la transició. Aneu provant les diferents opcions per escollir la transició que més us convingui per a les diferents diapositives de la vostra presentació.

Una vegada heu escollit una transició, apareix una icona a la vista en miniatura de les diapositives, a l'esquerra de la pantalla. D'aquesta manera podeu saber ràpidament si la diapositiva ja té o no una transició.Un cop decidit el tipus de transició, podeu escollir si la transició és per una sola diapositiva (l'actual) o bé per totes les diapositives de la presentació, clicant el botó Aplica a totes les diapositives.En aquest panell també podeu escollir altres opcions com la durada de la transició i si voleu incloure un so de la llista. També permet configurar si voleu que les diapositives avancin en fer-hi clic o bé en un temps determinat.

Per suprimir una transició seleccioneu l'opció Cap tal i com indica la imatge de sota.Si premeu el botó Reprodueix mostrarà la transició actual en forma de previsualització.

Per acabar inicieu la presentació de tal i com hem explicat en pràctiques anteriors. Feu clic damunt la diapositiva per passar a la següent i veureu l'efecte de la transició.

Atenció: Les transicions de diapositives molt sobtades poden arribar a molestar al públic. És recomanable, si n'utilitzeu, que aquestes siguin del mateix tipus al llarg de tota la presentació. No és recomanable canviar-les a cada diapositiva ja que és un factor de distracció en detriment de la comunicació. Intenteu sempre que les transicions i els intervals siguin els adequats.