Configuració de la presentació

Partint de tots els continguts que heu après al C8 Presentació de continguts: LibreOffice. Nivell mitjà en aquest mòdul aprendreu a configurar la presentació.

Iniciar una presentació serveix per exposar en públic la presentació de manera que tots els efectes que hem aplicat a la presentació com ara transicions de diapositives, animacions, enllaços s'executaran en donar l'ordre. Quan s'inicia la presentació els marcs del quadres de text, els menús d'opcions, les notes de l'orador, etc.. no es veuen ja que el públic només ha de veure la presentació finalitzada.

Per iniciar una presentació de diapositives des del principi aneu al menú Presentació de diapositives i trieu l'opció Comença des de la primera diapositiva o bé premeu la tecla F5. Si voleu iniciar la presentació des de la diapositiva actual seleccioneu la següent opció Comença des de la diapositiva actual o bé premeu les tecles Maj + F5. També podeu utilitzar les icones de la barra d'eines estàndard tal i com mostra la imatge de sota.En iniciar-se la presentació aquesta s'inicia a pantalla completa i podeu controlar-la prement tecles del teclat (barra d'espai, fletxes, tecla Retorn) o fent clic amb els botons del ratolí. També podeu configurar un interval de temps entre diapositives de manera que avancin soles però aquesta funció l'explicarem més endavant en aquest manual.

Per sortir del mode de presentació abans que acabin de passar totes les diapositives podeu prémer la tecla ESC del teclat.

També podeu fer clic amb el botó dret del ratolí per obrir un menú contextual amb ordres útils. A la següent imatge podeu veure com es veu una presentació a pantalla completa i les opcions del ratolí.Paràmetres de la presentació

El LibreOffice Impress ofereix la possibilitat de configurar els paràmetres de la presentació de diapositives. Aneu el menú Presentació de diapositives i trieu l'opció Paràmetres de la presentació de diapositives. S'obre una finestra nova on podeu configurar els següents paràmetres.Interval

Especifica les diapositives que s'han d'incloure a la presentació de diapositives.

Totes les diapositives: Inclou totes les diapositives a la presentació de diapositives.

Des de: Introduïu el número de la diapositiva d'inici.

Presentació de diapositives personalitzada: Inicia una presentació de diapositives personalitzada amb l'ordre que definiu a Presentació de diapositives - Presentació personalitzada.

Mode de presentació

Seleccioneu el tipus de presentació de diapositives.

Pantalla completa: La diapositiva es mostra en pantalla completa.

En una finestra: La presentació de diapositives s'executa a la finestra del programa LibreOffice de manera que es veuen els menús d'opcions i les barres d'eines però deshabilitades.

Bucle i repeteix després de…: Reinicia la presentació de diapositives després de l'interval de pausa que indiqueu. Es mostra una diapositiva de pausa entre la diapositiva final i la diapositiva d'inici. Premeu la tecla Esc per aturar la presentació.

Mostra el logotip: Mostra el logotip de LibreOffice a la diapositiva de pausa. El logotip no es pot canviar.

Opcions

Canvia les diapositives manualment: Les diapositives no canvien mai automàticament quan aquesta casella està activada.

Busca del ratolí visible: Mostra la busca del ratolí durant la presentació de diapositives.

Busca del ratolí com a ploma: Transforma la busca del ratolí en una ploma que podeu utilitzar per fer ressaltar opcions per millorar l'explicació com si fos un punter làser a les diapositives durant la presentació. Tot allò que escriviu amb la ploma no es desarà quan sortiu de la presentació de diapositives.

Es permeten les animacions: Mostra tots els marcs dels fitxers GIF animats durant la presentació de diapositives. Si aquesta opció no està seleccionada, només es mostra el primer marc d'un fitxer GIF animat.

Canvia les diapositives fent clic al fons: Passa a la diapositiva següent quan feu clic al fons d'una diapositiva.

Presentació sempre en primer pla: La finestra de LibreOffice es manté en primer pla durant la presentació. Cap altre programa mostrarà la finestra davant de la presentació.

Pantalles múltiples

Per utilitzar aquesta opció cal tenir almenys dues pantalles connectades a l'ordinador de manera que es poden visualitzar diferents finestres a cada una de les pantalles. Això permet, per exemple, que quan es realitza una presentació projectada pel públic, el ponent pugui tenir una altra finestra davant amb les notes de l'orador diferent a la que veu el públic.

Pantalla de presentació: Seleccioneu el monitor que vulgueu utilitzar per al mode de presentació de diapositives a pantalla completa.

Si el sistema permet estendre la visualització d'una finestra per tots els monitors disponibles, també podeu seleccionar "Tots els monitors". Si ho feu, la presentació es mostrarà sobre tots els monitors disponibles.

Aquest paràmetre no es desa al document, sinó a la configuració de l'usuari.

Comproveu com funcionen les diferents opcions. A vegades no ho fan de forma automàtica i no cal activar-les.

Aneu a la següent pàgina per veure com podeu treballar en remot.