Exportar a diferents formats de dades

Microsoft Access 2010 ens permet exportar objectes en formats diferents al propi, com havíem vist en el pràctica anterior. En concret posarem l’exemple d’exportació a un full de càlcul Excel i a un document de text.

Exportació a format full de càlcul

1. En primer lloc obrim la base de dades biblioteca_m3.accdb i accedim a les opcions d'exportació situades a la barra d'eines superior de la pantalla.

Farem una exportació de la taula Procedencia

2. S’obre el quadre de diàleg per l’exportació, seleccionem la carpeta i el nom d’arxiu de destinació de l'exportació.

En aquest exemple exportarem una taula, però el mateix procés serviria per als altres objectes de la base de dades.

3. Un cop fem "Exportar" apareix el quadre de confirmació i fem "Acceptar". Així és que ja disposarem del fitxer en format XLSX corresponen i el podem obrir i comprovar les dades que conté.

Exportació a format fitxer de text.

1. Obrim la mateixa base de dades biblioteca_m3.accdb i anem a les opcions d'expoortació, on triem el format de sortida tipus text. Farem l'exportació de la mateixa taula Procedencia. Procedim de la mateixa manera:

2. S’obre el quadre de diàleg per l’exportació, seleccionem la carpeta , el format de fitxer i el nom d’arxiu, com es pot canviar, el denominem Procedencia.txt, tal com es pot veure en la imatge anterior.

3. Exportem i s’obre l’assistent, demanant detalls sobre l’exportació com els delimitadors dels camps i altres:

4. Assenyalem el tipus de delimitador, en el cas d’exemple "Punt i coma", i seguim el procediment,

5. L’assistent ens demana el nom del fitxer de destinació i confirmem l’acció. Ens apareix el missatge de finalització del procés i podem comprovar el resultat de l’exportació del fitxer de text i la seva ubicació.