Omplir automàticament les cel·les

L’ordenació de llistes us permet introduir una informació en una cel·la, i després arrossegar-la per emplenar una llista consecutiva d'elements.

Si cliqueu damunt una cel·la veureu que la vora es ressalta i a la part inferior dreta hi ha un quadradet negre. Passant-hi el punter del ratolí pel damunt, es transforma en una creu. Si l’arrossegueu cap a les cel·les a sota o a la dreta els valors de la cel·la es copiaran.

Si el valor és una data, una hora o un nombre es pot incrementar amb successions numèriques i cronològiques. Trieu en el desplegable del botó que apareix quan arrossegueu la llista Opcions d’emplenar automàticament quina és la forma en què voleu que s’ompli.

El programa té sèries predeterminades amb les quals s’ompliran automàticament les cel·les, com per exemple, els dies de la setmana en castellà:

Si el que voleu és, per exemple, disposar d’una llista amb els dies de la setmana en català, podeu seguir les següents passes:

Escriureu aquesta llista en un full Anireu al grup d’Eines de dades i desplegareu Validació de dades

A la pantalla emergent, trieu Permet | Llista i indiqueu el rang on heu escrit les dades (origen)

També podeu importar aquesta llista des d’un rang de cel·les ja existent clicant al botó de validació de dades de la casella Origen:

Ja podeu desplegar la llista creada:

:!: Manteniu premuda la tecla Ctrl si no voleu emplenar les cel·les amb valors de la llista.