Emprar l’assistent de fórmules

L'Excel conté fórmules predefinides que anomena funcions.

Com hem dit, es pot escriure directament una fórmula o una funció a la barra de fórmules o podeu utilitzar l’assistent per a funcions de l'Excel.

Accediu a aquest assistent anat al menú Inserció | Funció:

O bé amb el botó

I apareix la següent pantalla, on podeu triar quina funció voleu aplicar en les formes que s’indiquen:

Com podeu observar en el desplegable de la mostra, hi ha diferents tipus de funcions, dividides per categories.

Amb les funcions matemàtiques podeu efectuar càlculs més o menys complexos a partir dels valors de cel·les o de rangs de cel·les. Tingueu en compte que el programa només calcularà funcions matemàtiques sobre les cel·les que continguin valors numèrics. Si alguna de les cel·les és buida o conté un tipus de valor diferent (text, lògics, etc.) no la tindrà en compte.

Trieu la funció desitjada i cliqueu "Aceptar". Si, com a l’exemple, trieu la funció "PROMEDIO", es presenta l’assistent. Observeu que el programa ens suggereix un rang per a l’argument Número1 que, en aquest cas, no és correcte i l’haurem de modificar:

Podeu escriure directament les cel·les o el rang de cel·les sobre els quals voleu fer l’operació al costat de Numero1, Número2, etc.. Si cliqueu la fletxa que hi ha a la dreta de cada barra de dades s’obre una petita finestra en el mateix moment que podeu seleccionar amb el cursor les cel·les del full :

Desprès cliqueu damunt la fletxa de la dreta i torneu a l’assistent de funcions on podeu acceptar o modificar les dades.

En els següents capítols veureu com fer servir les funcions matemàtiques utilitzades més habitualment.