Identificar les parts de la pantalla

Quan accediu al programa Excel trobeu una pantalla com aquesta, on s’observen les següents parts al voltant del full de treball:

  • Barra del títol

Informa del nom de l’aplicació i també del fitxer que teniu obert. De forma predeterminada i fins que el guardeu amb un altre nom, el programa li dóna el nom Llibre1 . Quan deseu el fitxer per primera vegada li podeu canviar el nom.

  • Menú contextual

Quan feu clic amb el botó dret del ratolí damunt d’un objecte, es desplega el Menú contextual, amb opcions de gran utilitat per fer modificacions.

  • Barra d’eines

Amb els botons d’ordres de la Barra d'eines accedireu a les múltiples utilitats que ens faciliten les accions de forma directa. Per defecte, es mostren les icones corresponents als menús de les barres d’eines Estàndard, Format i la Barra de fórmules o Barra de menú Full de càlcul i la Barra d’estat que trobareu a sota de la pantalla.

  • Barra de fórmules

Dins de la barra de fórmules es reflecteix o podeu escriure directament el contingut de la cel·la activa. Aquest valor es pot mostrar com a text, com una fórmula o com una funció.

  • Quadre de nom

Situada a l’esquerra de la barra de fórmules hi ha el Quadre de nom on es mostra el nom de la cel·la activa (aquest nom es forma amb la lletra que correspon a la columna i amb el número de la fila).

  • Barres de desplaçament

Les trobeu a la dreta i a sota de la pantalla. Permeten desplaçar-vos pel full amb facilitat, mitjançant el ratolí, verticalment de dalt a baix o horitzontalment de dreta a esquerra.