Modificar la velocitat de reproducció d'un clip

Modificar la velocitat de reproducció d'un clip és una operació que cal pensar abans de portar-la a terme, donat que cal que tingui sempre una intencionalitat comunicativa. La possibilitat de fer-ho existeix des del mateix programa, sempre des de la mateixa línia de temps.

Ens permet aplicar diversitat d'opcions a cada un dels clips de les pistes de vídeo. També ens ho permetrà de fer a un conjunt de clips d'una pista si els seleccionem tots. Per a fer uns selecció conjunta el més senzill és realitzar una selecció de tots els clips a incloure amb el ratolí.

Per a realitzar un canvi de velocitat de reproducció a un clip de vídeo només cal fer clic amb el botó dret del ratolí sobre ell. Apareixerà un menú amb múltiples opcions. Algunes relacionades amb la velocitat de reproducció, d'altres no

I quan es presenten les seves diferents opcions, seleccionem la de temps. Podrem, llavors pensar en oferir una velocitat normal, ràpida, lenta o fins i tot de congelar la imatge en el punt on marqui en aquell moment el lliscador.

A cada una de les opcions seleccionades encara tindrem d'altres opcions, en funció de la velocidad disponible.També es pot invertir la velocitat del clip , mostrar-lo marxa enrera i també encaixar la velocitat del clip en funció del temps que ha de durar (un clip de 5 segons reproduir-lo accelerat en 3 segons, per exemple), o bé tractar la velocitat del clip en funció de la necessitat.

Recordeu que sempre podem repensar-nos de tocar res fent clic a Restablir temps, que és la primera de les opcions del submenú de Temps.

Serà necessari, sempre, fer algunes proves abans de considerar si allò que cerquem ofereix el seu resultat, o no.