Afegir títol i menú a un DVD

Només determinats programes permeten una edició completa de DVD. Entre d'altres, en entorn windows és Adobe Encore el que permet una completa gestió de la creació de tot un entorn de menús en dvd, dins dels programes propietaris.

Videospin és un programa que permet moltes utilitats, però no té entre les seves característiques gratuïtes la creació de menús per a DVD. Sí la exportació a mpeg-2, el format de vídeo, però no a la creació de menús.

Les opcions com aquesta requereixen, la majoria de les vegades, programes especialitzats propietaris.

Una excepció pot ser el programari lliure DVDstyler, que pot trobar-se a la seva plana web www.dvdstyler.org, que permet un senzill menú de dvd.

- Podem baixar-nos la seva versió dehttp://www.dvdstyler.org/ en la pestanya de "Download", i procedir a fer la instal·lació, que ens dóna l'oportunitat de treballar en castellà.

3-041.jpg- Un cop feta la instal·lació executem el programa. EL primer que ens demanarà són les característiques del nou projecte. Per defecte podem fer servir les que ens proposa:

3-036.jpg

  • A continuació podem triar una de les plantilles senzilles que ens proposa:

3-037.jpg

  • I ja podem començar a configurar les opcions. Al lateral de l'esquerra podem trobar la pestanya d'arxius, on podem incorporar els arxius de vídeo al nostre projecte:

3-039.jpg

  • Podem incorporar també nous botons :

3-042.jpg

  • Cada un dels botons que incorporem al menú el podem configurar fent clic damunt d'ells amb el botó dret del ratolí, per veure les seves opcions:

3-043.jpg

  • Quan creiem que el menú ja està llest, podem passar a crear el disc a partir de la icona:

3-044.jpg