Treballar amb diferents pistes de so

Audacity, com a editor de so, ens permet el treball de diferents elements per separat per a que es puguin convertir en un de sol. Tot i treballar amb diferents elements, cada un d'ells pot tractar-se per separat en cada una de les seves pistes, però donar, com a arxiu, la composició necessària per al conjunt.

La facilitat del treball per "capes" o "pistes" és molt més gran, donat que permeten canvis individuals, sense necessitat de modificació per a tot el conjunt, sinó de forma parcial.

Facilita a la vegada que es puguin anar incorporant diferents elements per separat a un sol arxiu, sempre que se sàpiguen gestionar les "pistes" de so per a que, com a conjunt, tinguin la deguda coherència.

 

Incorporació de diferents pistes de treball a l'audacity.

Element de llista de picsPer a aconseguir tres fitxers de so i que no calgui que els enregistrem, podem acudir a un dels diferents llocs dels que podem baixar-nos sons de forma legal amb licència Creative-Commons. Es tracta del Banco de Imágens y sonido del Mec.

2-001.jpg

  • Seleccioneu 3 arxius sonors que penseu que, junts, poden tenir una certa coherència sonora, i guardeu els 3 arxius en format mp3 ó wav al vostre disc dur

2-002.jpg2-003.jpg

  • Obriu el fitxer del primer so:

2-004.jpg

  • Trieu Acceptar i, a la banda grisa de la finestra del programa, us apareixerà l'espectre del primer so.


 

  • Si obríssiu els arxius següents amb el mateix mètode, algunes versions del programa us obririen finestres diferents per cada arxiu. Per incloure diferents arxius en una sola finestra, podeu fer-ho des del menú Projecte | Importa àudio.

2-005.jpg

  • Incorporeu amb aquest mètode els dos fitxers sonors següents i us quedarà una finestra d'Audacity amb els 3 fitxers sonors oberts:

2-006.jpg

  • Si reproduim l'arxiu sonor podrem sentir el resultat que, en funció del que sigui, pot no tenir massa sentit, però els arxius ja estaran ubicats en 3 pistes diferents. Podeu guardar el projecte, el necessitareu per al segon capítol.