Emprar filtres i efectes de transformació d'imatge.

Des del GIMP, recupereu la imatge rosa2.jpg

Examineu la finestra de filtres si voleu aplicar els que més us agradin, i deseu la imatge amb un altre nom. Conserveu l'arxiu original rosa2.jpg


Aneu a Filtres/Soroll/Soroll RGB i apliqueu els següents paràmetres:

1-201.jpg
Ara, la imatge ha agafat gra, ha perdut volumetria, i s'ha convertit en un element de caire molt més gràfic

1-202.jpg
Seleccioneu l'eina Text i feu un clic damunt l'arxiu, aproximadament, per la part superior de la rosa. Us sortirà un quadre de diàleg on haureu d'introduir el següent text: "Sant Jordi"


Podeu seleccionar una font una mica més rica de les que feu servir habitualment als documents del processador de text, amb algun excés de formes, o més carregat. Feu clic al quadre blanc de Tipus de lletra per canviar la font. Podeu triar per exemple alguna font de la família Lucida o alguna altra que us faci patxoca amb una mida més aviat generosa. Seleccioneu el color vermell. No té perquè sortir exactament igual que a la pantalla, però, aproximadament, els paràmetres que heu aplicat són aquests:


El text s'haurà col·locat en una capa nova, és a dir, permet de bellugar-lo:


Treballant a la capa de text, seleccioneu l'eina de girar

Marqueu a la finestra nova les mides següents perquè, aproximadament, es vegi una cosa similar:


Dupliqueu la capa de text amb Capes / Duplica la capa


Amb la capa nova seleccionada, aneu a Filtres / Difumina / Difuminació Gaussiana i apliqueu els criteris següents per donar moviment de fons en segon terme:


Si voleu, li podeu adjudicar un nom i desar-ho. Si voleu, a més a més, podeu fer la imatge més gran o més petita, o incloure-hi una altra capa amb el nom, l'any actual o el que més us vingui de gust.

1-203.jpg