Emprar eines de dibuix

En qualsevol dels programes d'edició gràfica que es puguin fer servir ens trobarem amb unes eines que tenen funcionalitats similars o repetides, la majoria de les quals tenen els seus orígens en la fotografia analògica i els començaments de la pròpia tasca infogràfica.

Serveixen no tant per a la modificació d'una fotografia, sinó per a la creació d'un propi entorn gràfic a la mida.

Gimp

Amb Gimp la creació de seleccions per a dibuixar estableix diferents possibilitats, més emmarcades en la selecció que es pot omplir que no pas en la creació directa de figures geomètriques.

1-001.jpg
1-002.jpg

Photoshop

Tot i ser programari de pagament estableix unes possibilitats de treball amb eines de dibuix prou avançades, a partir de les eines bàsiques :

1-003.jpg

Tuxpaint

En un altre tipus de nivell, molt més infantil, tenim un programari lliure en català, disponible per a diferents plataformes que permet de forma senzilla la creació de diferents elements de dibuix:

1-004.jpg

Inkscape:

Es tracta d'un programa d'edició vectorial, siponible per als 3 sistemes operatius: Windows, Apple i Linux.

Inkscape ens mostra els primers quilòmetres d’aquest llarg camí, no pas per a generar animacions (per això hi ha altres programes lliures) sinó per a començar a treballar amb punts, línies, corbes i polígons per a generar gràfics de nivell. Com amb el GIMP, tenim camp per córrer abans que dominem totes les seves funcions.

Podeu trobar i instal·lar el programa a la plana http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:Inkscape

Descarregueu l'arxiu i deseu-lo al vostre ordinador. Executeu-lo tot fent-hi doble clic i feu-ne la instal·lació un cop llegits i confirmats els diferents passos a seguir.

Un cop instal·lat podreu accedir-hi des de la icona que s'ha creat a l'escriptori o des del menú Inici. Podeu observar les principals eines amb les que treballa Inkscape

1-005.jpg