Definir les extensions dels formats gràfics

JPG. És un format comprimit, amb alguna pèrdua de qualitat i que conté una àmplia gama de colors (24 bits per píxel). S'utilitza habitualment en aquelles imatges destinades a ser visualitzades o a penjar-se en un espai web. L' abreviació JPEG ve de les inicials de Joint Photographic Experts Group. Es tracta del grup d'experts que van definir les bases d'aquest format. El format JPEG només pot emmagatzemar imatges de 24 bits ( color complet o de veritat), utilitzant tres canals per tal d'emmagatzemar o d'escala de grisos, usant només un canal. La compressió JPEG consisteix en una sèrie de complexes operacions matemàtiques, com ara: conversió del format del color, transformació separada de cosinus (DCT), quantitzats i codificació entròpica.
JPEG, juntament amb GIF, són els formats d'imatges usats en WWW

PNG. És un format lliure i comprimit però sense pèrdua d'informació. També disposa de 24 bits per píxel.

TIFF. És una extensió de gran qualitat (i pes) que s'utilitza habitualment en aquelles imatges que tenen l'objectiu de ser impreses. El format TIF conté una sèrie de blocs que conformen la imatge. Aquests blocs poden contenir certa informació sobre la imatge en si, la seva mida, com es fa servir el color, informació a les aplicacions que utilitzin aquest arxiu, text…. Un thumbnail o miniatura és una petita representació d'una imatge molt més extensa, a la qual el programa accedeix ràpidament i no perd temps descomprimint tota la imatge. Serveix per veure el contingut de l'arxiu d'una manera ràpida i segura. Aquest format és totalment compatible amb PC i Macintosh. Suporta gran quantitat de colors i és un dels formats preferits per les aplicacions d'avui en dia. És el format més utilitzat quan es treballa amb escàner a causa de la seva útil gestió del color.

GIF. És el format gràfic bitmap per excel.lència. Va ser creat per Compuserve el juny de 1987 i amb el pas del temps s'ha convertit en el format més difós en el món. A la primera versió es va anomenar GIF87a, i a la segona, GIF89a. Aquesta última versió presenta noves característiques per facilitar la gestió d'imatges en aquest format. Els GIFs utilitzen una paleta d'entre 2 i 256 colors. Tenen una rutina de compressió molt eficaç que, encara que demora una mica la càrrega, redueix els arxius a una mida molt menor que altres formats.
Gràcies a aquesta rutina de compressió que empetiteix els arxius, el GIF és el format òptim per ser baixat de taulers d'anuncis o Internet. La resolució màxima assolida és la de 1024 x 768 píxels a 256 colors, però no hi ha raó per la qual no pugui crear-se una imatge més gran

RAW. És un format no comprimit que recull tota la informació sense cap tipus de pèrdua. Tenint més pes que les extensions anteriors. Ens permet una major manipulació a l'hora d'editar les imatges.

EPS. Aquest format utilitza el llenguatge PostScript dissenyat el 1982 pels fundadors d'Adobe Systems. Suporta gràfics de tipus vectorial i té limitacions pel que fa a l'ús d'elements mapa de bits. El seu principal avantatge és la gestió de tipografies: posseeix un extraordinari nombre de tipografies a utilitzar i una gran quantitat d'efectes especials per aplicar al text (rotació, variació de la mida, half-Toning, etc.). Però, com tots els formats, té el seu punt fluix: per imprimir imatges PostScript cal utilitzar una impressora que reconegui aquest llenguatge. Com si això fos poc, els arxius són enormes i la memòria pot faltar algunes vegades. Les aplicacions més populars d'avui en dia suporten aquest format.