Mòdul 5. Pràctica 1: Crear quadres de text

Quadres de text

Un quadre de text és una àrea del document, definida per l'usuari, que conté text i imatges que es volen tractar com un objecte diferenciat de la resta. Al text que conté el marc se li pot donar un format diferenciat de la resta del document, i a l’objecte en si (el marc) també. Per altra banda, es poden vincular dos marcs per tal que el text que no cap en un flueixi cap al segon.

Crear un quadres de text

Per crear un quadre de text cal seguir aquest procediment:

 1. Obriu un document de text de Documents de Google Drive
 2. Aneu al menú Insereix | Dibuix…
 3. Apareix aquest menú:
 4. En el quadre de diàleg anterior, feu clic damunt la icona de quadre de text
 5. El punter del ratolí es converteix en una creu. Dibuixeu el quadre de text amb les mides que volgueu. Us quedarà, més o menys, així:
 6. El cursor ha quedat dins el quadre de text i ja podeu escriure el text que volgueu. Amb el cursor dins el quadre de text en la barra d'eines Dibuix apareixen altres opcions amb les quals podreu modificar les línies del marc, el tipus i mida de lletra, el color de fons,…:
 7. Quan tingueu el quadre creat, feu clic damunt l'opció Desa i tanca
 8. El quadre de diàleg anterior es tancarà i tindreu el quadre de text en el document:
 9. Si feu clic al'interior del quadre de text, sortiran aquestes opcions:
 10. Feu clic damunt Edita i s'obrirà el quadre de Dibuix per tal de modificar el quadre de text.

Una vegada creat el quadre de text, se li pot canviar la mida clicant sobre els punts sensibles que apareixen en seleccionar-lo i arrossegant-los.

Moure un quadre de text

Una vegada creat el marc, es pot deixar a la seva posició original, però el més habitual és de moure'l a una altra localització …

De forma lliure, només cal punxar-lo amb el ratolí i arrossegar-lo al lloc que més ens interessi. Però el document va creixent i pot interessar que el marc es vagi desplaçant. Hi ha tres opcions de deixar clavat (ancorat) el quadre de text:

 • En línia. Fixa el text al paràgraf actual. Si aquest canvia de pàgina, el marc també ho farà. És l'opció que es pren per defecte.
 • Ajusta el text. El text flueix al voltant del quadre de text.
 • Divideix el text. Fixa el text abans i desprès del quadre de text i aquest queda ancorat a la pàgina.