Emprar el control de versions del document

Versions

Una de les particularitats de "Word" és la de treballar amb versions.

"Word" permet guardar diferents versions d'un document a un sol arxiu. Es tracta d'una possibilitat que es troba encara no del tot ben implantada a "Word 97".

Si en prémer "Guardar" s'activa "Opciones" es té un quadre molt particular de "Word", el qual permet el control sobre la manera de Guardar els documents del programa o el document actiu, és a dir, hi ha certa confusió si no es presta atenció.

Opcions de Guardar a Word
  • Com a seguretat es pot indicar una Paraula de pas ("Contraseña") per a l'arxiu que es guarda. Aquesta paraula es pot establir per evitar que obri l'arxiu algú no autoritzat, o bé es pot fer sols d'escriptura, amb la qual cosa, si es guarden les modificacions que hom fa s'ha de fer amb un nom diferent per arxiu.
  • Si és permès guardar ràpidament els documents es guarden més de pressa, però augmenta la mida de l'arxiu. Si el document és gran cal desactivar-ho, sobretot al final de la versió definitiva, i guardar sense l'opció activa.
  • Preguntar per les propietats del document obre sempre el quadre "Propietats" en guardar.
  • Incrustar les fonts "True Type" augmenta la mida de l'arxiu, però permet que un usuari d'un altre ordinador el vegi exactament igual que a l'ordinador on s'ha creat.
  • Guardar els arxius permet escollir format per a tots els arxius.

El quadre és exactament igual a "Herramientas→Opciones→Guardar".