Mòdul 2. Pràctica 2: Configurar seccions

Les seccions

En molts documents potser es voldrà millorar l'aspecte de les pàgines per aconseguir una millor presentació, com, per exemple, en algunes pàgines utilitzar un nombre diferent de columnes, una capçalera o peu de pàgina diferent, etc. A fi de poder definir diferents formats de pàgina en un mateix document, el "Microsoft Word" proporciona l'opció de dividir el document en seccions. Tot document "Word" té, almenys, una secció.

Una secció es pot inserir en qualsevol part de la pàgina i pot tenir la longitud que es vulgui.

Dividir un document en seccions és tan senzill com inserir salts de secció des de l'opció "Diseño de página| Saltos", i escollir alguna de les possibilitats.

La mateixa opció permet inserir salts de pàgina i de columna dins de la mateixa secció. Les tecles CTRL + RETORN també insereixen un salt de pàgina.

La zona esquerra de la barra d'estat informa de la secció en la qual es troba el cursor.

La informació que surt a la barra d'estat es pot personalitzar. COM? Feu clic, amb el botó dret del ratolí sobre la barra d'estat. Apareix aquest menú contextual:

En el menú anterior, amb el botó esquerre, marqueu o desmarqueu les opcions que voleu veure en la barra d'estat.

Capçaleres i peus de pàgina per a cada secció

Per crear capçaleres en una secció s'ha d'activar l'opció "Encabezado" en la pestanya "Insertar". Apareix aquest menú contextual:

Seleccioneu una de les opcions.

En aquests moments esteu en la capçalera i podeu triar:

Si esteu creant capçaleres diferents per a cada secció caldrà que desactiveu l'opció "Igual que el anterior"

També és possible que tingueu d'eliminar la capçalera que apareix, encara presents de la secció anterior i, a continuació, entrar la nova capçalera.

Per crear peus de pàgina en una secció el procediment és molt similar a la creació de les capçaleres. En aquest cas aneu al menú "Insertar | pie de página"