Mòdul 11. Pràctica 2: Crear una macro

Crear una macro

Un exemple pot servir per aclarir les idees. Suposem que volem gravar una macro que marqui una paraula seleccionada amb un idioma concret, per exemple, en català. Per crear la macro procedirem amb els següents passos:

 1. El primer pas és crear un document i guardar-lo amb el nom de prova.docx.
 2. Escriurem una paraula, per exemple jardí.
 3. La seleccionarem.
 4. Activeu la pestanya "Programador" i feu clic damunt de Grabar macro.
 5. Ens sortirà aquesta pantalla:
 6. Li posarem un nom, per exemple, idiomaCat.
 7. Al desplegable "Guardar macro en" n'escollirem el document actiu prova.doc, (d'aquesta manera la macro sols serà assequible des del document prova.docx).
 8. A comentaris hi posarem: macro de prova per seleccionar idioma.
 9. Feu un clic a la icona de "Teclado".
 10. A la casella que indica "Nueva tecla de método abreviado" hi farem un clic i tot seguit escriurem una combinació de tecles força inusual, a efectes de no posar una definició de tecles que ja estigui utilitzada pel programa com per exemple Control, Alt, ñ (premeu simultàniament les tecles CONTROL + ALT i tot seguit premeu la tecla de la lletra "ñ".
 11. Comproveu que els canvis es desaran en el document actiu: al quadre "Guardar cambios en", cal que indiqui prova
 12. Comproveu que a la finestreta "Teclas activas" no apareix aquesta combinació, per tant està lliure. Activarem "Asignar" i després "Cerrar" (comença la gravació) . Mireu la imatge:
 13. Activeu la pestanya "Revisar", feu clic damunt la icona "Idioma" i tot seguit damunt l'opció "Establecer idioma de corrección…". Mireu la imatge:
 14. En el menú que surt, seleccionarem català:
 15. Tancarem la gravació de la macro fent un clic a la icona "Detener grabación"
 16. Aneu al menú "Archivo | Guardar como"
 17. En el quadre de diàleg que apareix i a l'apartat "Tipo" seleccioneu l'opció "Documento habilitado con macros de word". Mireu la imatge:
 18. Word 2010 desarà el vostre document amb l'extensió .docm per comptes de .docx

Un cop s'ha creat la macro ja es pot executar, fer, servir, editar, modificar, assignar-li una icona, i tot un seguit de coses interessants.