Personalitzar les barres d'eines

Personalitzar "LibreOffice"

A través de la funció Eines | Personalitza es poden personalitzar les barres d'eines:

Les icones de les barres d'eines permeten realitzar tasques d'ús freqüent de manera ràpida.

Personalitzar les barres d'eines

Des del menú Eines | Personalitza, pestanya Barres d'eines es poden fer les següents accions:

- Afegir o treure opcions a les barres d'eines existents.

- Crear barres d'eines noves amb les opcions desitjades.

Editar barres d'eines existents

A la finestra activa (Eines | Personalitza, pestanya Barres d'eines) podem seleccionar la barra d'eines sobre la que volem afegir/treure opcions i si la aquesta modificació que farem volem que s'apliqui al document actual o a tots els documents de LibreOffice Writer.

Seguidament podem activar les caselles de les opcions que volem visualitzar a la barra d'eines escollida, o bé, desactivar aquelles que no volem veure.

També podem afegir noves opcions si les seleccionem des del llistat de l'esquerra i premem el botó , o bé, treur-les si les seleccionem de la barra d'eines i premem el botó

Al prémer el botó D'Acord veurem com les opcions escollides formaran part de la barra d'eines.

Crear una nova barra d'eines

Des de la finestra la mateixa finestra de personalització de barres d'eines (Eines - Personalitza pestanya Barres d'eines) podrem crear una nova barra d'eines des de zero amb les opcions que vulguem.

Per fer-ho, fer clic al botó . Es mostra la següent finestra on podem escriure el nom de la barra d'eines que estem creant i escollir on la volem desar (al document actual únicament, o bé, al LibreOffice Writer per tal que estigui disponible per a tots els documents).

Tot seguit veurem que es mostra de nou la finestra de personalització de barres d'eines amb la barra d'eines que hem creat en blanc preparada per a que hi afegim les opcions que vulguem.

Una vegada escollits els botons que volem que formin part de la nostra barra d'eines personalitzada, podem afegir separadors que ens ajudin agrupar-les per temes. Per fer-ho, simplement hem de seleccionar l'opció darrera de la que volem crear el separador, fer clic al botó Insereix - Insereix un separador. A l'acceptar els canvis en aquesta finestra, ja tindrem creada la nostra barra d'eines personalitzada.

Aquesta barra d'eines es podrà activar/desactivar com qualsevol altra barra d'eines de les que disposem a LibreOffice Writer (menú Visualitza - Barres d'eines)

En el cas de voler eliminar la barra d'eines, tornem a la finestra de personalització de barres d'eines (Eines - Personalitza pestanya Barres d'eines), seleccionem la barra d'eines i premem el botó de suprimir.