Identificar la barra d'eines d'accés ràpid i la franja d'opcions

L’objectiu de les barres d’eines és facilitar l’accés a aquelles opcions més emprades en el treball de documents. En Word 2010 aquestes opcions es troben organitzades a la barra d’eines d’accés ràpid i a la franja d’opcions.

Barra d’eines d’accés ràpid

La barra d’eines d’accés ràpid mostra una sèrie de botons que permeten accedir d’una manera molt ràpida a les opcions més emprades en el treball de documents. Aquesta barra d’eines es pot personalitzar afegint i traient opcions, però aquest punt el tractarem amb més detall al següent mòdul.

Per defecte, aquesta barra d’eines es mostra a la part superior esquerra de la pantalla, però es possible reubicar-la. Per fer-ho:

1. Fer clic amb el botó dret del ratolí sobre una pestanya

2. Escollir l’opció Mostra la barra d’eines d’accés ràpid per sota de la franja del menú contextual.

Es pot observar com aquesta barra d’eines ja no es troba a la part superior esquerra de la pantalla. Ara es troba sota la franja d’opcions.

És possible tornar la barra d’eines al seu lloc d’origen. Per fer-ho:

1. Fer clic amb el botó dret del ratolí sobre una pestanya

2. Escollir l’opció Mostra la barra d’eines d’accés ràpid per sobre de la franja del menú contextual.

Franja d’opcions

En aquesta part de la pantalla, trobarem tota una sèrie d’opcions agrupades per categories (pestanyes). Al fer clic a sobre d’una pestanya, es pot comprovar que les opcions que es mostren són diferents. Així, per exemple, al fer clic a sobre de la pestanya Inici es mostraran unes opcions i al fer clic a sobre de la pestanya Inserció les opcions seran unes altres diferents.