Gestionar els missatges no desitjats

La recepció de missatges no desitjats pot arribar a ser un problema greu. Per això cal que disposeu de mecanismes que us permetin automatitzar-ne tant com pugueu la seva gestió. El "Thunderbird" ús ofereix diferents opcions per dur a terme aquesta gestió d'una manera eficient.

Aneu al compte que voleu gestionar i cliqueu al menú "Paràmetres d'aquest compte".A la nova finestra que se us obre cliqueu a "Paràmetres del correu brossa"

Trobareu diferents possibilitats per activar:

  • Habilita els control adaptatius de correu brossa per aquest compte: Amb aquesta opció activada haureu d'anar identificant tant els correus que són brossa com els que no ho són, d'aquesta manera "Thunderbird" anirà aprenent quins correus són brossa i els anirà seleccionant en el futur. Podeu escollir que els correus d'una llista concreta no siguin considerats mai com a brossa.
  • Confia en les capçaleres de correu brossa definides per…: Podeu activar gestors de correu brossa que, per defecte, tenen capçaleres ja definides com a tal. Aquest mètode pot ser eficient però planteja el problema que pot considerar com a brossa correus que no ho siguin.
  • Mou els missatges nous que són correu brossa a…: Podreu decidir a quina carpeta van a parar els missatges definits com a correu brossa i el temps que s'hi quedaran abans de ser eliminats definitivament pel sistema.Si teniu més d'un compte de correu gestionat amb "Thunderbird", des del botó "Preferències globals del correu brossa…" podeu definir uns valors genèrics per a tots els comptes.

Per identificar un correu com a brossa manualment podeu fer-ho clicant a la icona que trobareu adjunt al missatge:

Per desmarcar un correu marcat com a brossa podeu fer-ho tornant a clicar a la icona esmentada o bé clicant al botó que trobareu al propi misstage: