Desar un lloc web

Sovint trobareu interessant desar un lloc web a l'ordinador. Els navegadors ens ofereixen diferents opcions per dur a terme aquesta acció. Vegeu tot seguit com fer-ho amb el "Firefox". Seguiu les següents indicacions:

Des del menú fitxer o bé des de la icona accediu a l'opció "Anomena i desa la pàgina…". Se us obrirà la següent finestra emergent des de la qual podreu escriure el nom per a la pàgina i on la voleu guardar. al menú desplegable de "Format" haureu d'escollir en quin nformat voleu guardar la pàgina web, entre aquestes opcions:

  • Pàgina web completa: Guarda tota la pàgina web amb totes les imatges que conté. Aquesta opció permet guardar les pàgines que es mostren com les veiem quan naveguem, però sense guardar l'estructura dels enllaços HTML. "Firefox" crea un nou directori on guarda la pàgina, les imatges i altres fitxers que necessita per mostrar la pàgina completa.
  • Pàgina web, només HTML: Guarda la pàgina original sense les imatges. L'estructura dels enllaços HTML queda guardada en un fitxer.
  • Fitxers de text: Guarda la pàgina original com un fitxer de text. No guarda l'estructura original dels enllaços HTML, però us permetrà obrir el fitxer en format text amb qualasevol editor de text.
  • Tots els fitxers: Equivalent a Pàgina web, només HTML, però us permet especificar l'extensió del fitxer (per exemple ".htm" o ".shtml").