Modificar aspectes generals del navegador

El gestor de baixades

El gestor de baixades té la funció d'administrar des d'un mateix espai els arxius que us descarregueu d'Internet. S'activa:

 • de manera automàtica, mentre esteu descarregant un arxiu.
 • des de la barra del menú "Eines | Baixades".

Podeu escollir a quina carpeta voleu que es desin els arxius que baixeu d'Internet. Per fer-ho, tan sols heu d'anar a la icona trobareu l'apartat corresponent a "Preferències": A la meitat de la pàgina trobareu l'apartat corresponent a "Fitxers i aplicacions" Amb l´opció Desa els fitxers a, podreu dir-li al "Firefox" on voleu que descarregui sempre els fitxers. Si en canvi activeu l´opció: Demana'm sempre on desar els fitxers, cada vegada que feu una baixada el "Firefox" us demanarà on la voleu desar.

Mentre esteu baixant un o diversos arxius, podeu fer un clic a:

 • Atura per aturar la descàrrega d'un fitxer que esteu baixant.
 • Reprèn per continuar la descàrrega que abans havíeu aturat.
 • Cancel·la parar.jpg per deixar de baixar.Al "Gestor de baixades", seleccioneu un arxiu descarregat i premeu amb el botó dret del ratolí. En el menú contextual, trobeu les opcions:

 • Obre: per executar l'arxiu amb el programa associat.
 • Obre la carpeta on es troba: per obrir la carpeta on està desat l'arxiu.
 • Ves a la pàgina de baixada: retorna amb el navegador a la pàgina des de la qual hem fet la baixada.
 • Copia l'enllaç de baixada: Copia l'adreça de la pàgina des de la qual hem fet la baixada.
 • Suprimeix de la llista: Suprimeix totes les baixades seleccionades.
 • Buida la llista de baixades. Suprimeix totes les baixades fetes.

Podeu seleccionar un arxiu i eliminar-lo del registre del gestor de baixades, però no s'elimina de la carpeta on està ubicat. El botó "Neteja la llista" esborra totes les entrades registrades a l'historial, però no els arxius descarregats.

Des del mateix gestor de baixades, podeu iniciar la instal·lació d'un programa prement sobre la icona corresponent.

Iniciar la navegació privada

Algunes vegades us pot ser útil activar la navegació privada. Activant aquesta eina el "Firefox" no registra cap dada a l'historial, ni al de navegació, ni al de cerques, ni al de baixades, ni al dels formularis web, tampoc guardarà les galetes ni els fitxers temporals. En canvi sí que guardarà els fitxers que baixeu i les adreces d'interès que deseu. Per activar la navegació privada cal que aneu a la Barra del menú i cliqueu a fitxer. al menú desplegable trobareu la opcióinicia la navegació privada

Opcions interessants

Si aneu a Preferències tal i com heu fet anteriorment, a la opció "General" hi trobeu alguns aspectes relacionats amb la navegació. Si activeu la primera casella, en polsar el botó central del ratolí podreu fer que la pàgina es desplaci, tan sols fent moure el ratolí amunt o avall. La segona casella activa fa que si polseu Av Pag el desplaçament es fa d'una manera suau i continuada. Marcant la tercera opció fareu que el cursor aparegui a la pàgina web, de manera que podreu seleccionar text amb el teclat. Amb la darrera opció activada el “Firefox” activa la barra de cerca a la part inferior de la finestra i us permet buscar a la pàgina activa el text que hi introduïu amb el teclat.