Consultar i gestionar l'historial d'adrecesL'historial d'adreces us permet veure el recorregut que heu fet a Internet en un període concret. El "Firefox" us permet consultar i gestionar les dades desades. Per fer-ho, cal que cliqueu a la icona de la part superior dreta. Al menú emergent trobareu la opció "Historial" des de la qual podreu gestionar, entre d'altres elements, l'Historial d'adreces. Si us inetressa podeu esborrar l'historial d'adreçes des de la mateixa icona , seleccionant la opció del menú desplegable "Neteja l'historial recent…".

Podeu decidir com, quan, i fins i tot si el "Firefox" desa aquesta informació. Per fer-ho, cal cliqueu a la icona i seleccioneu la opció "Preferències". Un cop obert l'enllaç seleccioneu la opció "Privadesa i seguretat". A la part central de la finestra trobeu Historial, on hi ha un menú desplegable que us ofereix diverses opcions: Amb l´opció Recordarà l'historial activa, el "Firefox" recordarà l'historial, les baixades, els formularis i l'historial de cerques, i conservarà les galetes dels llocs webs que visiteu. El "Firefox" us ofereix l´opció a aquesta mateixa finestra de netejar l'historial recent i suprimir les galetes individualment. Amb l´opció No recordarà mai l'historial activa el Firefox no mantindrà cap historial mentre navegueu. Amb l´opció Utilitza els paràmetres personalitzats de l'historial activa, el "Firefox" us ofereix diferents possibilitats:

  • Inicia automàticament el "Firefox" en una sessió privada: Veureu més detalladament aquest tipus de navegació més endavant.
  • Desmarcant aquesta opció podeu fixar el període de dies que el "Firefox" recordarà l'historial de navegació, i que recordi els diferents historials, que accepti galetes de tercers i el seu període de conservació.
  • La darrera opció us permet netejar l'historial quan tanqueu el "Firefox" i tanmateix amb el botó Paràmetres… definir-ne la configuració d'aquesta neteja de l'historial.