Utilitats dels dispositius portables

Com altres aspectes del món de la tecnologia, els dispositius portables estan en continua evolució. Van apareixent al mercat nous aparells que es posen en circulació i, per tant, la relació que presentem a continuació quedarà superada en breu.

Tipus de dispositius portables i la seva utilitat:

  • Rellotge intel·ligent: (en anglès smartwatch), amb diferents funcionalitats que complementen el telèfon mòbil actual, tant en l'accés a Internet com en la resposta a les trucades o en l'ús de les aplicacions. Normalment es connecta al mòbil de forma inalàmbrica.
  • Polsera intel·ligent: (smart band), la seva funció és obtenir dades físiques i del transcurs del son. Es poden connectar inalàmbricament amb altres dispositius per a revisar les dades obtingudes.
  • Ulleres intel·ligents: (smart glasses) són ulleres que et permeten interactuar amb el món. Disposen de connexió a Internet, es poden fer i rebre trucades, enviar missatges, utilitzar-les com a càmera de fotos o vídeo, o com a auriculars, traduir a qualsevol idioma els rètols del carrer…
  • Accessoris i joies intel·ligents: amb possibilitat de connectar-se a altres sistemes.
  • Sensors per control de la salut: permeten monitoritzar diversos nivells de paràmetres del cos humà relacionats amb la salut, com pot ser el nivell de glucosa a la sang, la tensió, el ritme cardiac i inclós poden actuar sobre el cos injectant medicaments i informar als serveis mèdics.
  • Roba intel·ligent: sobretot està orientada a la monitorització de l'activitat física, així com les sabates esportives, però s'està investigant en la línia de crear peces de roba que cobreixin discapacitat de les persones.

Gràcies a la tecnologia wearable augmentarà la seguretat dels treballadors. Per exemple, actualment existeixen cascs de bombers que monitoritzen els nivells d'oxigen i la temperatura que suporta el bomber durant els treballs d'extinció d'incendis, a més de portar incorporat un localitzador GPS que permet conèixer en tot moment el punt exacte on es troba.


Imatges i informació: