Què són els dispositius portables

Dins del sector tecnològic i més concretament de l'electrònica de consum un wearable o dispositiu wearable és aquell dispositiu que es porta a sobre, sota o inclòs a la roba i que està sempre encès, no necessita encendre's i apagar-se. Una altra de les seves característiques és que permet la multitasca, motiu pel qual no requereix deixar de fer una altra cosa per ser usat i pot actuar com a extensió del cos o ment de l'usuari.

També es denominen complements intel·ligents.

En l'actualitat els dispositius més importants dins d'aquest sector segons la seva categoria són rellotges intel·ligents o smartwatches, polseres d'activitat, ulleres intel·ligents o roba intel·ligent entre uns altres.

Els camps on s'apliquen són variats; els principals són aquests:

  • Salut
  • Oci
  • Esport
  • Indústria
  • Exèrcit

Una definició més àmplia la proporciona el blog Wearables:

"Dispositiu que pots portar amb tu i que et permet connectar-te amb el món que t'envolta, ja sigui recopilant informació que després pots utilitzar, connectant-te a Internet i deixant-te interactuar".

Entre els dispositius portables es troben també els telèfons mòbils, agendes electròniques, tauletes tàctils, etc. (els que es poden transportar), però tots aquests els denominarem dispositius mòbils, per diferenciar-los dels portables (que es porten a sobre, com a complement o a la mateixa roba de vestir).


Imatge i informació: