Publicitar i vendre productes i serveis

Autor: Iconshock

De la mateixa manera que podem fer servir les eines digitals per promocionar-nos com a emprenedors, ho podem fer per publicitar i vendre productes i serveis. Cal tenir en compte, però, que Internet forma part del món real, i que, per tant, cal actuar d'acord amb la legislació vigent.

Si disposem d'un producte o marca, és convenient aconseguir que tingui presència a Internet. Cada dia és més habitual que les persones consumidores cerquin informació a la xarxa sobre els productes que els interessen o que estan avaluant.

Com fer difusió d'un producte, marca o servei?

Existeixen diferents possibilitats, més o menys formals:

  • Podem generar una pàgina web, on ubicarem informació més o menys estàtica sobre el nostre producte. Els correus electrònics informatius, si responen a l'interès dels nostres clients potencials, també són de gran utilitat. Cal evitar, això és cert, generar un volum tan excessiu que puguin ser considerats correu brossa.
  • També és possible i habitual crear un bloc, on anar publicant informació amb una alta freqüència. Les possibilitats d'actualització que aquesta tecnologia permet avui en dia són molt interessants.
  • Podem generar continguts de diferents tipologies i penjar-los als espais web 2.0 de la xarxa: presentacions, imatges, fotografies, àudios, vídeos… que ofereixin informació complementària sobre els nostres productes. No hem d'oblidar que els nostres clients potencials també participen a la xarxa social.
  • A través de les eines digitals, podem cercar el contacte amb persones interessades en el nostre producte o que estiguin involucrades en el mateix sector del mercat. Els contactes interpersonals són, habitualment, font de riquesa i d'intercanvi.