Robòtica educativa

Definició

La Robòtica didàctica és una tecnologia que pot ser d'utilitat en les STEAM. És una competència que capacita als nostres alumnes per a que siguin creatius, això vol dir, fer-los més capaços d’obrar de forma autònoma i eficient. La robòtica didàctica es basa en gran part en la creativitat. Però molt important: per a que els alumnes creïn, cal donar-los les eines adequades a cada nivell. Es funció del docent seleccionar aquestes eines de forma adequada.

S'emmarca dins el grup de tecnologies favorables, juntament amb altres STEM tools com son la Impressió 3D, les APPs, Sensors i Mòbils i Dades Remotes, i pot estar molt relacionada amb aquestes.PresentacióExperiències

Aquí trobareu un conjunt de propostes didàctiques, trobades i jornades d'intercanvi d'experiències per al desplegament dels aspectes clau de la proposta.
Proposta de Treball

La proposta de dinàmica de Robòtica didàctica es basa en utilitzar en línia un entorn de programació molt senzill que es pot utilitzar en totes les etapes educatives, anomenat botlogic.us

És basa en un joc trencaclosques educatiu que desafia als nens i als adults a afrontar problemes lògics complexos mentre ensenya valuosos conceptes de programació. Utilitzant ordres simples (fins arribar al codi).

Els jugadors programen els seus robots per navegar per laberints de dificultat progressiva i desafiadors. A mesura que milloren les seves habilitats, els jugadors guanyen recompenses utilitzant la menor quantitat d'ordres i també permet realitzar, amb d'altres companys/es competicions de programació.


Recursos d'aplicació

Materials per a la dinàmica

_____________________________
Autoria: Toni Moreno Rey
Actualització: Cati Quintana
Data darrera actualització: 05/05/2020