Tema 3: Instruccions per al plòter de vinil


Podeu utilitzar un plòter de vinil per tallar carreteres i altres motius amb els quals decorar o incloure informació rellevant en edificis o altres zones de la ciutat. Alguns exemples d’elements que es poden tallar en vinil són encreuaments, glorietes, passos de vianants, marques viàries, etc.

La màquina permet tallar vinils gràcies a una fulla que segueix el trajecte d’un disseny 2D. Per la ranura del plòter s’introdueix el rotllo o la làmina de vinil. A continuació, mentre que el vinil es mou gràcies a uns corrons en l’eix Y, la fulla es desplaça en l’eix X. Quan acaba el procés, s’extreu el vinil amb el disseny tallat. Abans de col·locar el disseny sobre una superfície, s’ha de desenganxar el vinil sobrant.

Al mercat podeu trobar diversos models de plòters de vinil. En aquest tema, quan es parla de la màquina, s’està fent referència a plòter de vinil CAMM-1 GS-24 de Roland.

Els fab lab exigeixen responsabilitat individual de l’usuari en la seguretat, neteja i funcionament. Per això, abans de començar a treballar en un fab lab heu d’aprendre a fer-ho sense ocasionar mal a altres persones ni a les màquines i us heu de comprometre a deixar l’espai de treball net i ajudar en el manteniment de les eines.

En aquest tema veureu com preparar un disseny per al plòter de vinil amb:

  • El CutStudio