Tasques
Tasca 1: L’esbós
Ha arribat el moment de ficar-se a treballar i pensar en com voleu que sigui la vostra maqueta d’una ciutat intel·ligent, dissenyant un primer esbós on anotareu les mides de l’espai que ocuparà la ciutat i quins edificis o zones us agradaria que estiguessin representats. Podeu crear tantes zones com nombre de tasques vulgueu desenvolupar o quantitat de sensors i actuadors utilitzar. Necessitareu paper, regles i llapis per calcular quant terreny ocuparà cada zona o edifici, així com les seves altures.
Ara com ara no us heu de plantejar com fabricareu els edificis o com programareu els dispositius electrònics del vostre projecte. Penseu que és un primer esbós que podrà anar modificant-se a mesura que el treball avanci.
Tasca 2: La ciutat somiada
En aquesta activitat podeu basar-vos en la ciutat en la qual es troba situat el vostre centre i pensar sobre quines són les necessitats dels usuaris.
Després d’això, utilitzant la tècnica pluja d’idees és tracta de somiar amb la vostra ciutat ideal i anotar quins sensors i actuadors empraríeu en la vostra maqueta d’una ciutat intel·ligent i amb quin propòsit.
Per exemple, mitjançant sensors d’ultrasons i LED en els contenidors d’escombraries que són al carrer, us agradaria que s’indiqués quins estan plens o buits. D’aquesta manera, és dedicaria menys temps a les rutes de recollida de residus, ja que no caldria que el camió és parés a cada contenidor sinó que només ho faria en aquells que estiguessin plens.
A cada proposta, podeu indicar a més dins de quina àrea l’emmarcaríeu, assenyalant quantes àrees voleu incloure en el vostre projecte. Aquestes àrees poden definir-se en funció dels grups de treball que us agradaria muntar amb el vostre alumnat. Per exemple:
- Energia i medi ambient.
- Confortabilitat.
- Seguretat.
- Mobilitat i transport.