Webquest
- Font: Conjunt d'activitats per estimular la recerca a la xarxa aplicable a diferents etapes.
- Durada: Cada proposta pot tenir durades diferents
- Etapa: Primària i Secundària
- Àmbits implicats: Àmbits diversos
- Producte final: Acostuma a ser una presentació en grup, una exposició virtual o presencial sobre el tema tractat.
- Enllaç: WEBQuest
Definició consensuada l'any 2006 sobre què és una webquest: “Una WEBQuest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d’un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.”
En el seu espai web podreu trobar més de 200 webquest de temes diversos. De l'apartat de Matemàtiques hi ha 37 propostes. En general, una WEBQuest parteix d'un context i d'una tasca a la que hem de donar resposta. ÉS cert que en els primers moments eren els docents els que redactaven les propostes, però també es poden dissenyar a partir de propostes dels mateixos estudiants.
Alguns exemples de WebQuests de Matemàtiques que podem trobar al seu espai són:
Com hi anem?
Aquest cap de setmana marxem a Girona!
Com no tenim molts diners haurem d’estalviar el màxim possible, per tant haurem de mirar que surt més econòmic, anar amb transport públic o en cotxe…
Què us sembla? Ja veureu com amb l’ajut de les noves tecnologies és molt senzill!
Autor: Jordi Abril.
Geometria al carrer
Heu fet fotos alguna vegada d'objectes que siguin figures geomètriques en un parc, o al carrer, o a l'escola? Creieu que pot ser divertit e interessant? Voleu fer un treball artístic de recerca?
Autor: Sebastià Capella
La mesura
Vols saber quines són les magnituds més presents en la nostra activitat quotidiana?
Vols conèixer quins són els instruments de mesura d’aquestes magnituds?
Quines són les unitats fonamentals de mesura?
Vols aprendre a transformar una unitat de mesura en el seus múltiples i divisors?
Autor: Jordi Prieto i Beltran
De què tenen forma les coses? Fins ara hem estudiat les figures geomètriques. Però aquestes figures i formes existeixen en el nostre entorn? Hi són en allò que nosaltres podem veure diàriament amb els nostres ulls? Aquesta Webquest ens farà investigar i comprovar la gran quantitat de figures geomètriques que hi ha al nostre voltant. Una manera diferent i divertida d'adonar-nos que la geometria ens envolta. Autor: Marc Busom Cambra