Durada orientativa del bloc: 6 hores
Situem-nos!
Ja hem acabat el bloc 1 “L’avaluació com a element que ens ajuda a planificar el treball a l’aula” on hem après a definir criteris d’avaluació i indicadors d’assoliment.
Ara planificarem una tasca d’avaluació competencial.
Què ens proposem en aquest bloc?
Si volem avaluar les capacitats i no els coneixements necessitem elaborar tasques d’avaluació que les avaluïn. Per tant en aquest Bloc ens proposem elaborar una tasca d’avaluació competencial per dur-la a terme a la pràctica.
Com ho farem?
En primer lloc, partirem de la programació / unitat didàctica seleccionada al bloc 1 i enquadrarem en una graella els objectius, els criteris d’avaluació i els indicadors d’assoliment que vam elaborar. Així tindrem una visió global i clara de tots aquests elements i, al mateix temps, visualitzarem la relació que s’estableix entre ells.
Seguidament aprendrem a comprovar la funcionalitat d’una tasca d’avaluació a partir de l’anàlisi d’una tasca model, per anar introduint millores.
Finalment, acabarem el bloc elaborant una tasca d’avaluació real, per poder-la posar en pràctica a l’aula en el Bloc 3.
Activitats
- Activitat 1: Criteris i indicadors
- Activitat 2: Una tasca d’avaluació
- Activitat 3: La meva tasca d’avaluació
ORIENTACIONS PER A LA COORDINACIÓ
Tasques i estratègies d’avaluació competencial
En primer lloc es partirà de la programació /unitat didàctica seleccionada al bloc 1 sobre la qual treballarem per enriquir-la tot introduint millores.
Alhora, per introduir aquestes millores, partirem de la reflexió de tot el professorat, de l'anàlisi de tasques fetes (amb pautes) i el contrast amb elements teòrics.
Acabarem el bloc elaborant una tasca d’avaluació real, per poder-la posar en pràctica a l’aula.
L’activitat que es durà a la pràctica (dissenyada individualment), ha d’estar integrada dins de la programació en curs. En cap cas no es tracta de dissenyar una activitat aïllada i aliena a la programació general del curs.