Activitat 4. Pràctica a l’aula 2

 Objectius
Aquesta activitat té com a objectiu/s:

  • Veure les possibilitats d’ús de les eines ISpeech i Clearly en l’aprenentatge.


 Descripció
Des de la pràctica anterior, presenteu aquestes eines als alumnes i demaneu-los que reflexionin sobre la seva utilitat. Aquesta pràctica es recollirà a la carpeta de formació.




Orientacions de treball


Petit grup 1. (Mostreu als vostres alumnes la presentació que heu preparat en l’activitat anterior (fic B1-3.2) i demaneu-los que reflexionin sobre quins usos podrien donar a aquestes eines en la seva pràctica diària en l’aprenentatge i l’estudi. Recolliu la informació en un full de treball i completeu el document de la carpeta de formació.

Carpeta de formació

Document per a la carpeta de formació



ORIENTACIONS PER A LA COORDINACIÓ

Activitat 4: Orientacions per a la coordinació


Pràctica a l’aula 2

Per a la realització d’aquesta activitat demanarem al professorat que, organitzats per nivells o cicles, mostrin als alumnes la presentació que han realitzat en l’activitat de petit grup i els facin reflexionar sobre quines possibilitats d’ús veuen que poden tenir aquestes eines en el seu aprenentatge. Aquestes dades es recolliran per al document de la carpeta de formació.

Per a si algun grup volgués realitzar algun altre tipus d’activitat amb aquestes eines, us facilitem unes propostes.

Un possible procediment per a usar l’ISpeech o el Clearly amb l'alumnat a l’aula seria:

  • Expliqueu a un grup reduït d’alumnes (grup d’experts*) com entrar a Chrome amb l’usuari que té el complement ISpeech o el Clearly ja instal·lat i mostreu-ne el seu funcionament.

(*) El nombre d’experts serà en funció del nombre d’equips que vulgueu constituir després. Procureu triar aquells alumnes dels que tingueu evidències que els és més fàcil aprendre escoltant, o bé, els que tenen més dificultats de lectura.

  • Prepareu una col·lecció de problemes de matemàtiques (en funció del nivell, la durada de l’activitat…) publicats en format web.
  • Agrupeu els alumnes de l’aula en diversos equips. A cada equip hi ha un secretari (l’expert) que accedeix als enunciats, activa el complement lector i (amb auriculars) els escolta.
  • Es pot fer que mentre el secretari escolta un enunciat els altres el llegeixin individualment.
  • Després el secretari explicarà l’enunciat amb paraules pròpies a la resta de companys.
  • S’obrirà una roda d’intervencions per proposar cadascú com resoldria el problema.
  • Es posen en comú pros i contres dels mètodes proposats i coincidències en els plantejaments i/o solucions.
  • Finalment cadascú el resol en un document propi.