Activitat 4. Preparant-nos per a planificar

ObjectiusAquesta activitat té com a objectiu:

  • Relacionar el punt de partida del grup amb la fase 2 de planificació de l’itinerari.

Descripció Aquesta activitat l'ha de realitzar cada docent abans d'iniciar la primera sessió de la Fase 2. L’equip docent es repartirà en tres grups: el Grup A veurà un vídeo, el Grup B un altre i el Grup C llegirà un article.

  • El grup A veurà el vídeo de la ponència de L. Todd Rose sobre el “Mite de la mitjana” que es va presentar en les conferències del programa TEDxSonomaCounty el 2014.
  • El grup B veurà el vídeo del Center for Applied Special Technology sobre el Disseny Universal per a l’Aprenentatge “UDL de un vistazo” .
  • El grup C llegirà l’article de Gerardo Echeita “¿Por qué Jorge no puede ir al mismo colegio que su hermano?”. Revista Electrónica Iberoamericana sobre Calidad, Eficacia y Cambio en Educación, 2004.

Materials

Individual Grup A. Mireu el vídeo de la ponència de L. Todd Rose sobre “El mite de la mitjana” que va presentar en les conferències del programa TEDxSonomaCounty el 2014, i completeu la guia d’escolta activa.


El mite de la mitjanaFull de treball:Guia d'escolta activa

Individual Grup B. Mireu el vídeo del Center for Applied Special Technology sobre el Disseny Universal per a l’Aprenentatge “UDL de un vistazo”, i completeu la guia d’escolta activa.


UDL de un vistazoFull de treball:Guia d'escolta activa

Individual Grup C. Llegiu l’article de Gerardo Echeita “¿Por qué Jorge no puede ir al mismo colegio que su hermano?” publicat a la Revista Electrónica Iberoamericana sobre Calidad, Eficacia y Cambio en Educación el 2004, i completeu la guia d’escolta activa.


Full de treball: Guia de lectura

ORIENTACIONS PER A LA COORDINACIÓ

Activitat 4: Orientacions per a la coordinació

Preparant-nos per a planificar

Aquesta activitat enllaça la fase 1 amb la fase 2. Està dividida en dues parts: la primera es realitza en aquesta fase i la segona en la fase següent. És per aquest motiu que no es recull cap document en la carpeta de formació en acabar les sessions de lectura i/o escolta activa. El document es recollirà en acabar la segona part en la fase 2. L’equip docent es repartirà en tres grups: el Grup A veurà un vídeo, el Grup B un altre i el Grup C llegirà un article.

  • El grup A farà el visionat del vídeo de la ponència d’en L. Todd Rose sobre el “Mite de la mitjana” que va presentar en les conferències del programa TEDxSonomaCounty el 2014.
  • El grup B farà el visionat del vídeo del Center for Applied Special Technology sobre el Disseny Universal per a l’Aprenentatge “UDL de un vistazo” .
  • El grup C llegirà l’article de Gerardo Echeita “¿Por qué Jorge no puede ir al mismo colegio que su hermano?”. Revista Electrónica Iberoamericana sobre Calidad, Eficacia y Cambio en Educación, 2004.

Per facilitar l'extracció de les idees més rellevants dels vídeos i de la lectura s'han elaborat unes guies que cal seguir i emplenar. Aquestes idees caldrà recuperar-les en l'activitat 1 de la fase 2.

Les guies estan pensades per facilitar l’escolta i la lectura actives per part dels assistents. L’escolta i lectura actives són importants perquè ajuden a rebre la informació i a seleccionar els aspectes més rellevants sobre el tema que estem tractant, tot relacionant-los amb els objectius de l’itinerari formatiu. D’altra banda, la selecció dels aspectes concrets ens facilitarà arribar a acords posteriors.

En els següents documents, per si pot ser d’utilitat, els formadors disposen de les guies amb algunes indicacions sobre les respostes: