Un primer contacte

  • És un servei en línia gratuït, per organitzar els esdeveniments que ens interessen: reunions, cites, tasques…
  • Els calendaris es poden compartir: podem configurar-los perquè els vegi tothom o decidir qui pot fer-hi anotacions.
  • A través del calendari podem convidar els nostres contactes a actes i reunions.
  • Podem rebre recordatoris de les cites al correu o al telèfon mòbil.


Aquest és l'aspecte que mostra el calendari abans d'introduir les cites:A la columna esquerra teniu el calendari en curs en petit des del qual podeu seleccionar la setmana, el dia o el mes que voleu que aparegui a la part central. Proveu de seleccionar un dia, dos, una setmana o dues, arrossegant amb el cursor del ratolí i en veureu l'efecte a la zona principal del calendari. Múltiples calendaris A la part inferior teniu la pestanya "Els meus calendaris". A través d'aquesta eina podeu crear diferents calendaris, com per exemple, un calendari personal i un altre per compartir amb els vostres contactes. També us permet visualitzar un o més calendaris a la zona central: tan sols heu de clicar sobre el nom del calendari per visualitzar-lo/ocultar-lo.

Crear un calendari

Per crear un calendari només cal fer un clic sobre l'enllaç "crea" que apareix a la mateixa secció. Us apareixerà una finestra on haureu d'escriure el nom del nou calendari i especificar si el voleu compartir, afegint-hi les persones amb les què el compartireu a través de la seva adreça de correu electrònic.Esdeveniments

Per tal d'introduir un esdeveniment podeu fer-ho de diferents formes:

  • Fent clic a la part superior esquerra on diu "Crear un esdeveniment".
  • Fent clic damunt del dia de l'esdeveniment.
  • Fent clic a la pestanya del calendari i seguidament clicar "Crea un esdeveniment en aquest calendari".

Els esdeveniments es poden crear de forma simple o de forma detallada. Si ho feu de forma simple millor clicar damunt del dia de l'esdeveniment i introduir la frase que el descriu.Si ho preferiu de forma detallada, cliqueu a "Crear un esdeveniment" i introduïu totes les dades necessàries. Un cop introduïdes les dades podreu avançar a la pestanya de sota per "Crear un recordatori". Aquest pot ser via SMS, correu electrònic i/o finestra emergent. A la columna de la dreta, podreu "Afegir convidats", es a dir, enviar el vostre esdeveniment (i recordatori) als vostres contactes.

Tasques

L’eina de tasques permet tenir i guardar un llistat de tasques a realitzar. Es poden marcar tasques com a realitzades, es pot posar una data límit, llistes de tasques… Per crear, editar o eliminar una tasca heu de seguir els passos següents:

  • Des del correu GMail: feu clic en l'opció del menú de l'esquerra Tasques. Des del Calendari feu clic sobre el calendari Tasques.
  • Utilitzeu la icona (+) per crear una tasca, la icona de la paperera per eliminar-la o feu clic sobre una tasca per editar-la.Herramientas TIC. Google Calendar (vídeo tutorial)
XTEC i Google:tasques