Programari

La major part del programari inclòs en la dotació de les Aules TAC de música està tractat en el curs Les TIC i l'educació musical. A continuació teniu un seguit d'enllaços a aquest curs en funció del programa i de l'activitat que vulgueu realitzar.

Audacity

Music Time

Logic Fun

Van Basco (reproductor de karaoke)

Winkaraoke Creator

Punto y tono

Configuració del programari

Sovint, el fet que un programa no funcioni correctament o no realitzi alguna funció determinada és degut a una configuració incorrecta. Alguns dels programes que utilitzareu s'autoconfiguren automàticament però en d'altres, caldrà que reviseu la configuració. Aquí podeu consultar les configuracions bàsiques dels diferents programes instal·lats en els ordinadors de les aules TAC de música:


Music Time

Cal tenir present que la versió 3.5.5 C del programa Music Time és la única totalment funcional amb els sistemes operatius Windows 2000 o Windows XP.

La configuració correcte del teclat E-MU per poder enregistrar amb el Music Time és la següent:

És possible que, si no teniu instal·lades les utilitats del teclat E-MU que les trobareu al CD que us ha arribat juntament amb el teclat, en els ports d'enregistrament i de sincronia us aparegui Dispositivo USB de audio en comptes de E-MU Xboard49. Per tal que no hagueu de configurar de nou el programa, cada vegada que l'engegueu, cal anar al menú Configuració i clicar l'opció Desar les preferències:

Audacity

El programa Audacity permet controlar la barra d'eines del mesclador del Windows, en cas que no aparegui aquesta opció en la barra de menú obriu el menú Edita | Preferències, cliqueu l'opció Habilita la barra d'eines del mesclador i cliqueu D'acord.

Un cop fet això ja podeu seleccionar l'eina des de la qual voleu fer l'enregistrament:

Logic Fun

Per poder enregistrar, directament, des del teclat EMU, heu de seleccionar el controlador de la targeta d'audio SB X-Fi Synth A.

Si feu servir el controlador del teclat podeu enregistrar però després no ho podreu escoltar.

Punto y Tono

Per configurar els dispositius MIDI en el programa Punto y Tono premeu el botó Instrumentos per obrir la finestra del mateix nom:

A continuació obriu la finestra Dispositivos MIDI prement el botó corresponent i marqueu les següents opcions:

En l'apartat Entradas MIDI us apareixerà Dispositivo de audio USB o E-MU Xboard 49 depenent de les aplicacions del teclat que tingueu instal·lades a l'ordinador. En ambdós casos ha de funcionar correctament.

Si, un cop acabat de configurar els dispositius MIDI, segueix sense sonar premeu el botó Opciones por defecto.

Si voleu escoltar la música al mateix temps que l'enregistreu amb el teclat, heu de tenir activada l'opció MIDI echo.