Targeta de so

Les Aules TAC de música estan equipades amb la targeta de so Sound Blaster Fatality X-FI i una unitat d'entrada/sortida frontal.

Connexions de la targeta

A continuació es mostren les diferents utilitats de cada connexió:

connex.jpg


Clavilla o connectorDescripció
1.Connector AD_Link
2.Sortida de línia 3Connexió de l’altaveu central davanter i subgreu en sistemes 5.1
3.Sortida de línia 2Connexió dels altaveus posteriors dret i esquerra en sistemes 5.1
4.Sortida de línia 1Connexió dels altaveus davanters dret i esquerra en sistemes 5.1.
També es poden connectar els auriculars estèreo amb clavilla de 3,5 mm
5.FlexiJackRealitza una funció 3 en 1 compatible amb connexions Entrada de micròfon, Entrada de línia i E/S digital.
Permet connectar:
- Dispositius analògics com reproductors de cassettes i altres fonts de nivell de línia
- Un micròfon
- Mòdul E/S digital Dispositius d’audio digital externs

Connexions dels altaveus 5.1

Per a visualitzar aquest contingut necessiteu el connector d'Adobe Flash.

La configuració dels altaveus es realitza a través de les utilitats del paquet de software que acompanya la targeta. Per a accedir cal seguir la ruta següent:

Programes - Aplicacions música - Creative - Sound Blaster X-Fi - Consola de configuración THX

En la Consola de configuració THX cal sel·leccionar l'opció Altavoces 5.1 en la pestanya de selecció d'altaveus. Cal també activar els botons Entrada de micrófono/línea i Encima del monitor si és que el canal central davanter es troba en aquesta posició.

No convé, de moment, accedir a la funció de calibració, ja que pertany a un nivell més avançat de la configuració. Pel que fa a l'administració de greus, en aquesta configuració el mateix programa no deixa accedir-hi.

Clicant les imatges dels altaveus de la dreta es pot comprovar el correcte funcionament de la configuració. Amb els botons d'assignació i polaritat podreu també comprovar si les connexions i el cablejat dels altaveus són els correctes.

Unitat d'Entrada/Sortida

targeta.jpg

ClavillaConnector
1.Clavilles d’entrada/sortida SPDIF coaxialPer connectar dispositius d’enregistrament o reproducció de so digital amb clavilles coaxials (per exemple, gravadores de MiniDisc, gravadores Digital Audio Tape o gravadores de disc dur extern).
2.Clavilles d’entrada/sortida de SPDIF òpticaPer connectar dispositius d’enregistrament o reproducció amb clavilles òptiques (per exemple, gravadores de MiniDisc, gravadores Digital Audio Tape o gravadores de disc dur extern).
3.Clavilles d’entrada de línia auxiliar 2Per connectar l’extrem d’un cable RCA. Connecteu l’altre extrem a les sortides RCA en dispositius analògics com reproductors de vídeo, TV i reproductors de CD.
4.Receptor de infrarojosRep senyals infraroges des d’un comandament a distància i les transmet a l’equip.
5.Connectors d’entrada/sortida MIDI petitsPer connectar dispositius MIDI utilitzant cables d’adaptador MIDI petit a MIDI estàndard.
6.Regulador de volum dels auricularsControla el volum dels auriculars.
7.Clavilla d’auricularsPer connectar auriculars estèreo amb una clavilla estèreo de 6,35 mm.
8.Clavilla d’entrada de línia 2/entrada de micròfon 2Per connectar una font de nivell de línia (per exemple, un reproductor de cassettes o una guitarra elèctrica que es reprodueixi a través d’un preamplificador) o un micròfon.
9.Control d’entrada de línia 2/entrada de micròfon 2Selecciona l’entrada de línia 2 o l’entrada de micròfon 2. També controla el nivell d’entrada.
10.Marca separadora d’entrada de línia 2/entrada de micròfon 2Per seleccionar l’entrada de línia 2 per a fonts de nivell de línia, gireu el control en sentit contrari de les agujlles del rellotge sobre la marca de separador de l’entrada de línia 2/entrada de micròfon 2 fins que se senti un clec. Per a tornar a l’entrada de micròfon 2, gireu el control en sentit de les agulles del rellotge sobre la marca del separador fins que se senti un clec.


Aplicacions de la targeta

El software de la targeta SoundBlaster X-Fi ofereix la possibilitat de treballar en tres entorns diferents anomenats modes:

  • Mode d'entreteniment
  • Mode de creació musical
  • Mode de jocs

Modes


Podeu canviar el mode des del Cambiador de Modos que trobareu a Aplicacions Música | Creative | SoundBlaster X-FiEl mode més adequat per treballar la música és el mode de creació musical. Aquest mode presenta una finestra que permet, entre d'altres possibilitats, enregistrar i mesclar diverses fonts sonores i aplicar efectes diversos.


Mode de creació musical