Llegir RSS amb la Linkat

 RSS RSS són les inicials de RICH SITE SUMMARY, Resum Enriquit del Lloc Web. Els arxius RSS són la base tècnica per poder procedir a la redifusió de continguts o sindicació que consisteix en accedir a continguts elaborats des de llocs web diversos.

L’RSS permet la subscripció als llocs webs de notícies que us interessin, d’una forma anònima, no cal que us registreu ni que faciliteu cap dada personal, i amb el valor afegit que us avisarà cada cop que hi hagi una actualització de continguts.

A banda del format RSS, us cal per al seu funcionament un feed que és una arxiu XML i l’agregador que és un eina semblant a un lector de correu.

Sindicació amb el Firefox

D’una manera senzilla podeu obtenir la sindicació de noticies en el navegador Mozilla Firefox. Podeu aconseguir que a la barra d’eines de les adreces d’interès us apareguin les notícies de la web del vostre interès sense haver de passar per la mateixa pàgina web.

Així, per exemple, si connecteu amb una pàgina de noticies web amb l’opció de sindicació activa us podreu sindicar senzillament fent clic sobre el símbol de RSS o XML que trobareu al final de l’adreça URL de la pàgina web.

 Softcatala

Obtindreu la finestra: Afegeix com adreça d’interès activa

Podeu modificar el nom de l’adreça si voleu i el lloc de creació que per defecte és la carpeta de la barra d’eines de les adreces d’interès.

 Afegeix adreça

Fent clic sobre el botó Subscriu-m'hi disposareu del resum de notícies a la barra d’eines.

 Noticies Softcatalà

Si voleu accedir a una ampliació de la notícia només caldrà seleccionar-la i fer clic sobre ella.

Sindicació amb Thunderbird

També hi ha la possibilitat de gestionar les noticies RSS mitjançant el client de missatgeria de codi obert Mozilla Thunderbird.

Per fer-ho heu de crear un compte nou que serà qui gestionarà les notícies RSS.

Un cop accediu a l’aplicació des del menú: Aplicacions | Internet | Correu electrònic | Thunderbird

En el menú principal escolliu l’opció: Fitxer | Nou | Altres Comptes…

A la pantalla Auxiliar de comptes seleccioneu el tipus de compte: Bloc i canals de notícies.

Feu clic al botó Endavant i ompliu la casella Nom del compte amb el nom amb que vulgueu identificar les noticies. Feu clic al botó Endavant i amb Finalitza tindreu llesta la carpeta.

 Auxiliar de comptes

Dins de la carpeta de noticies creada teniu la possibilitat de sindicar diversos canals de RSS. Un cop seleccionada la carpeta, al panell de la dreta triareu l’opció: Gestiona les subscripcions

 Gestiona les subscripcions

Feu clic al botó Afegeix per sindicar un nou canal.

A la pantalla Propietats del canal indicareu els camps següents:

  • URL del canal: La podeu obtenir amb el botó dret sobre la icona de RSS o XML de la pàgina web a sindicar escollint l’opció: Copiar la ubicació de l’enllaç. També ho podeu fer amb el cursor dins del camp URL del canal amb les tecles Ctrl + V.
  • Desa els articles a: Per defecte, la carpeta creada anteriorment. Seleccioneu amb un clic l’opció: Mostra el resum de l’article en lloc de carrega la pàgina.

 Propietats del canal

Finalment feu clic al botó D’acord.

 Subscripcions RSS

Per veure les noticies, haureu de repetir el mateix procediment que per descarregar el vostre correu, però la petició la fareu dins de la carpeta creada de noticies RSS.

 Notícies RSS