Presentació

Tota producció de vídeo està feta per a ser visionada i compartida. Des de la primera idea sempre hem buscat una de les funcionalitats principals del vídeo comunicar alguna cosa a algú. El VHS i el DVD i els televisors eren els entorns del segle passat de comunicació de vídeo. En aquests moments la xarxa Internet està devenint el principal espai de difusió dels vídeos. La xarxa ens permet a més rebre informacions de les persones que visionen , en forma de valoracions, comentaris, etc.

Els generes audiovisuals s'han vingut desenvolupant al llarg del segle XX: el reportatge, la ficció, la publicitat, la creació. Tots aquest generes s'han desenvolupat i es poden desenvolupar als centres educatius.

Els nous entorns d'Internet també estan creant nous generes i formats audiovisuals. Videoblocs, videotutorials, LipDub, Flsahmud, son paraules desconegudes fins fa cinc anys que actualment la xarxa ha descobert com a nous formats de comunicació.

El bloc és un dels espai comunicatius que més s'han desenvolupats els darrers ans. Un bloc és un bon contenidor de diferents mitjans. El vídeo incrustat als blocs és una de les principals eines comunicatives d'aquests.

Objectius

  • Conèixer i reflexionar sobre els diferents formats i generes audiovisuals i els seus possibles usos als centres educatius.
  • Descobrir i compartir els nous formats que es creen a la xarxa, i els seus possibles usos als centres educatius.
  • Revisar diferents projectes educatius a la xarxa.

Continguts

  • Gèneres Audiovisuals
  • Nous gèneres audiovisuals a la xarxa
  • Projectes Audiovisuals als centres educatius